Sněmovna dnes bude jednat o přesunech peněz v rozpočtu

12.12.2012 6:55

Sněmovna dnes opět zasedne nad návrhem státního rozpočtu na příští rok. Na programu je jeho druhé čtení, kdy mají poslanci možnost přednášet své návrhy na přesuny peněz uvnitř rozpočtu na účely, které tak chtějí podpořit. O těchto návrzích pak rozhodnou při závěrečném schvalování rozpočtu, které se má uskutečnit příští středu.

Sněmovna dnes bude jednat o přesunech peněz v rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

Například sněmovní volební výbor chce přesunout půl miliardy korun na podporu výrobců filmů. Peníze chce vzít napůl z peněz určených na obsluhu státního dluhu a na pořízení nového sídla Nejvyššího kontrolního úřadu.

Rozpočtový výbor doporučil přidat 800 milionů korun na podporu sportu a dva miliony korun na obnovu historických kolejových vozidel. Tento výbor naopak nedoporučil ani jednu ze dvou žádostí o dotace z rozpočtu, které letos do Sněmovny dorazily. Naopak doporučil přidat 20 milionů korun obcím na řešení problémů, které jim vzniknou kvůli novele zákona o rozpočtovém určení daní. Týkat se to má obcí, které přijdou o peníze kvůli tomu, že se nově do výpočtu jejich příjmů bude promítat omezení kritéria rozlohy obce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…