Sněmovna má dnes projednat daně a Ukrajinu

16.09.2014 6:01

Poslanci dnes odpoledne zahájí řádnou zářijovou schůzi sněmovny. Měli by projednávat především daňové předlohy, například návrh na zvýšení daňové slevy na děti nebo na zavedení třetí sazby daně z přidané hodnoty. Projednávat by měli i zákony, které jim vrátil Senát. Večer by se mohli vrátit k debatě o postoji k sankcím vůči Rusku, kterou přerušili minulý týden.

Sněmovna má dnes projednat daně a Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve sněmovně se hlasovalo o služebním zákoně. Ačkoli nějaké pozměňovací návrhy byly zamítnuty, byl zákon podle dohody napříč politickým spektrem přijat

Daňové zákony budou poslanci projednávat ve druhém čtení, kdy k nim můžou vznášet své pozměňovací návrhy. Novela daní z příjmů zvyšuje daňovou slevu na druhé dítě o 200 korun měsíčně a na třetí dítě o 300 korun měsíčně. Nyní je možné na každé dítě odečíst 1117 Kč měsíčně. Novela zákona o DPH navrhuje zřídit třetí, desetiprocentní sazbu na knihy, léky a kojeneckou výživu.

Poslanci by se mohli zabývat i zákony, které jim vrátil Senát. Je mezi nimi novela, která měla původně řešit hlavně postihy zahraničních řidičů za dopravní přestupky. Poslanci ale do ní vložili ustanovení, které znemožní policii odtahovat auta zákonodárců. Senátu se to ale nelíbí a navrhuje toto ustanovení ze zákona opět vypustit. Poslanci proto nyní rozhodnou, zda návrhu Senátu vyhoví.

Večer by se sněmovna měla vrátit k přerušené debatě o postoji vlády k sankcím EU vůči Rusku, uvaleným v souvislosti se situací na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…