Sněmovna vyzývá občany: Dodržujte opatření. Opozice je naštvaná, vláda vůbec nereagovala na dotazy

20.10.2020 21:05

Sněmovna dnes podpořila dosud přijatá opatření proti epidemii koronaviru a vyzvala veřejnost k jejich dodržování. Poslanci o tom rozhodli na návrh předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka. Zároveň poděkovali všem, kdo ke zvládnutí situace pomáhají. Opoziční zástupci kritizovali, že nikdo z vlády nereagoval na jejich dotazy týkající se vývoje epidemie a přijímaných opatření, informuje iROZHLAS.cz.

Sněmovna vyzývá občany: Dodržujte opatření. Opozice je naštvaná, vláda vůbec nereagovala na dotazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Roman Prymula

„Poslanecká sněmovna, vědoma si závažnosti současné epidemiologické situace a bez ohledu na politické rozdíly, podporuje přijatá protiepidemická opatření za účelem snížení výskytu nemoci covid-19 a vyzývá občany k jejich maximálnímu dodržování,“ píše se v usnesení. Hlasovalo pro něj 72 z 94 přítomných poslanců. Nepodpořily jej SPD a Trikolóra a s jednou výjimkou ani ODS a STAN.

Jednomyslně Sněmovna vyjádřila poděkování všem zdravotníkům, pracovníkům v sociálních službách, hasičům, policistům, vojákům a hygienikům.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) z jednání poslanců odešel hned po svém úvodním projevu. Předseda STAN Vít Rakušan očekával, že oznámí, zda a kdy Česko čeká lockdown.

Místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová si postěžovaly, že vláda na dotazy opozice k epidemii nereagovala. 

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka vznesl dotaz na právní odpovědnost zdravotnického personálu a na spuštění linek na výrobu zdravotnického materiálu, které se rozhodl Česku věnovat Tchaj-wan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…