Sněmovní hejtmani prý inspirují. Ředitel chce vést dvě nemocnice vzdálené stovky kilometrů

23.02.2014 11:31

Ředitel karlovarské krajské nemocnice Petr Svoboda zároveň zastává stejný post v kyjovské nemocnici na druhé straně republiky. A o post v Kyjově nyní usiluje znovu. „S jídlem roste chuť a příklady táhnou,“ kritizuje ho za to poslankyně KSČM Miloslava Vostrá ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Sněmovní hejtmani prý inspirují. Ředitel chce vést dvě nemocnice vzdálené stovky kilometrů
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Svoboda za práci v té západočeské nemocnici pobírá plat sto tisíc korun. A nyní se znovu hlásí do výběrového řízení na post ředitele v Kyjově, což se Vostré ani trochu nelíbí.

„Je mi tak trochu líto, že zřejmě chybí v České republice dobří manažeři, jinak by se totiž nemohlo stát, že se ředitel Karlovarské krajské nemocnice, který dlouhou dobu řediteloval souběžně i nemocnici v Kyjově, přihlásí do výběrového řízení, které vypsal jihomoravský krajský úřad, jenž v opakované soutěži znovu hledá ředitele kyjovské nemocnice. Je až obdivuhodné, že Petr Svoboda u souběhu funkcí stíhá i dovolenou v Itálii," rýpá do něj.

Celý text ZDE.

Svobodovo odůvodnění, že tak jedná hlavně v zájmu rodiny, Vostrou zaskočilo. „Zřejmě však finanční situace Petra Svobody nebude tak špatná, když zvládá dovolenou na svazích italských hor,“ uvádí na jeho adresu.

Svoboda je opravdu „motivující"

Kritikou nešetří ani jihočeského hejtmana Michala Haška (ČSSD) a karlovarského hejtmana Josefa Novotného (ČSSD), kteří jsou zároveň i poslanci.

„Máte vůbec čas sledovat dění v organizacích Vám podléhajících? Karlovarská nemocnice na tom není nijak zvlášť dobře. Plat ředitele Svobody v Karlových Varech je 100 000 Kč. Máte snad dojem, pánové, že ze stotisícového platu nelze v České republice uživit rodinu? Bylo by dobré vrátit se mezi lidi a zeptat se, kolik mají měsíčně oni na provoz rodiny. Chápu však, že příklad, který má Svoboda ve Vás, je opravdu motivující," zlobí se Vostrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…