Sněmovní rozpočtový výbor zahájí debatu o návrhu rozpočtu

12.10.2016 6:16

Sněmovní rozpočtový výbor dnes doporučí plénu, zda by mělo schválit základní parametry návrhu státního rozpočtu pro příští rok. Jde o příjmy, výdaje, schodek a způsob jeho vypořádání. O těchto údajích poslanci rozhodují už v prvním sněmovním čtení. Následně jsou možné jen přesuny peněz uvnitř rozpočtu.

Sněmovní rozpočtový výbor zahájí debatu o návrhu rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Navrhovaný schodek rozpočtu pro příští rok činí 60 miliard korun proti 70 miliardám schváleným na letošek. Celkové příjmy by měly činit 1249,3 miliardy korun a výdaje 1309,3 miliardy korun. Rozpočet počítá mimo jiné s růstem platů učitelů a zdravotníků, zvýšením odvodů za státní pojištěnce do zdravotnictví a s růstem důchodů.

Návrh rozpočtu se nelíbí opozičním stranám. Koalice má ale v dolní komoře dostatečnou většinu pro to, aby jej prosadila. Sněmovní plénum se bude předlohou zabývat v úvodním kole koncem října. Závěrečné schvalování návrhu státního rozpočtu se uskuteční v prosinci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…