Sněmovní zemědělský i kontrolní výbor povede hnutí ANO

29.11.2017 14:13

Předsedou sněmovního zemědělského výboru bude i v tomto volebním období první místopředseda hnutí ANO a předseda poslaneckého klubu hnutí Jaroslav Faltýnek. Také v čele sněmovního kontrolního výboru stane reprezentant ANO, Roman Kubíček, napsala ČTK.

Sněmovní zemědělský i kontrolní výbor povede hnutí ANO
Foto: Pixabay CCO, Public
Popisek: Pole, ilustrační foto

Do funkcí je dnes zvolili členové výborů. Kontrolní výbor tak poprvé od jeho vzniku v roce 2006 povede někdo jiný než představitel KSČM.

Faltýnek v zemědělském výboru obdržel 16 hlasů od 17 přítomných poslanců. Kubíček, který byl v předchozím období členem kontrolního výboru, získal 13 z 15 hlasů.

Faltýnek po volbě uvedl, že nechce řešit problémy politicky. Chce řídit výbor ve prospěch zemědělců, nerozlišovat malé a velké, zastavit propad zemědělské produkce a podpořit ji. Chtěl by například podpořit tuzemský chov prasat a nedovážet vepřové.

Také Kubíček v kontrolním výboru po svém zvolení uvedl, že výbor vždy pracoval na nepolitickém principu. „Slibuji, že budu měřit každému stejným metrem,“ řekl. Činnost kontrolního výboru Sněmovny není podle něj totožná s činností kontrolních výborů obcí.

Kubíček nevidí problém v tom, že je reprezentantem vítězného hnutí. „Protože my jsme v uplynulém období opravdu pracovali na základě dohody všech politických stran. Zde se nepolitikařilo,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…