Sníh: 126 vozů, 1200 metačů, 7 tramvajových pluhů. Vše jsme nasadili, ujistil Hřib

08.02.2021 14:05

Republiku zasypal sníh a doprava zkolabovala. V hlavním městě se mimo jiné snesla kritika na primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). Ten krátce po poledni sdílel tweet s vyjádřením náměstka Adama Scheinherra, jenž ubezpečil, že situace se již vrací do normálu.

Sníh: 126 vozů, 1200 metačů, 7 tramvajových pluhů. Vše jsme nasadili, ujistil Hřib
Foto: screen: Twitter Zdeňka Hřiba
Popisek: Úklidové vozy v Praze.

„Problémy jsou po celé ČR. Veškerá mechanizovaná flotila úklidových vozů je v provozu a s úklidem začala už včera (126 vozů). Stejně tak jsou v ulicích metači (cca 1200 lidí) a 7 tramvajových pluhů. Situace už se vrací do normálu,“ citoval primátor slova svého náměstka Scheinherra.

Náměstek @Adam_Scheinherr ke sněhové kalamitě: Problémy jsou po celé ČR. Veškerá mechanizovaná flotila úklidových vozů je v provozu a s úklidem začala už včera (126 vozů), stejně tak jsou v ulicích metači (cca 1200 lidí) a 7 tramvajových pluhů. Situace už se vrací do normálu. ?? pic.twitter.com/yaWKJqbJqA

— Zdeněk Hřib (@ZdenekHrib) February 8, 2021

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

V Praze se totiž na magistrát snesla kritika za neuklizený sníh, za modré zóny i za cyklostezky. „40 minut projíždím Prahou a viděl jsem jednoho jediného silničáře,“ svěřil se podnikatel. „Jak jsou na tom dneska s obsazeností cyklopruhy?“ rýpal člen pražské ODS Jan Paluska a ozvaly se i horší věci. Z twitteru zaznělo, že Praha je jako Novosibirsk. Až na určité části.

„Hele Ministerstvo zdravotnictví, Havlíčku a Hřibe, dělejte s tím něco. Nebo nechápu zákazy všeho druhu, když v tramvaji je jak v kině,“ kritizoval jeden z občanů Prahy na twitteru.

„Hlásím, sníh uklizen Slivenec, Řeporyje, zbytek Prahy pod správou ‚velké‘ Prahy vypadá jak Novosibirsk,“ informoval advokát Lukáš Trojan v půl deváté ráno. „Ten sníh se v Praze sám nerozjezdí...“ vzkazoval další vtipálek z twitteru Hřibovi.

Někteří s komentářem připojili i video. „Praha 7.30 hod., z Holešovic k hlavnímu nádraží. Chlív. Zdeněk Hřib má opět bordel v Praze. Nic nového, standardní stav,“ informoval jeden motorista na twitteru a posteskl si i u jiného příspěvku: „V Praze pod vedením Pirátské strany v čele se Zdeňkem Hřibem není čas a nejsou peníze na úklid vozovek a chodníků. Peníze jsou jen na pořádání exhibic LGBT exotů, podporu smažek, bourání soch, přejmenování ulic a nákup kávovarů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…