Sobotka, Bradáčová a Varvařovský. Nejen oni dnes zavítají k Moravcovi

05.01.2014 6:10

Hlavním hostem nedělních Otázek Václava Moravce České televize bude pravděpodobný příští premiér. Promluvit by mohl např. o poslední schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. Prozatím toho o ní mnoho neřekl. Dalšími hosty budou pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová nebo bývalý ombudsman Pavel Varvařovský.

Sobotka, Bradáčová a Varvařovský. Nejen oni dnes zavítají k Moravcovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Pokud ho prezident Miloš Zeman více než dva měsíce po volbách jmenuje premiérem, stane předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v čele trojkoaličního kabinetu sociální demokracie, ANO a KDU-ČSL. Po poslední schůzce s prezidentem, kde mu představil seznam příštích členů vlády, však nebyl Sobotka příliš sdílný, takže nelze vyloučit, že se s prezidentem na některých jménech neshodli a jmenování legitimní vlády se ještě může protáhnout.

A jaké chce Sobotka naplnit sliby obsažené v koaliční smlouvě? Dokonce i odboráři, kteří jeho možnou příští vládu chválí za nápady již dopředu, před jejich realizací, upozorňují na skutečnost, že není zcela jasné, kde na ně vláda vezme. Jak to bude např. se zdravotnictvím, které přijde o miliardy kvůli zrušení drtivé většiny zdravotnických poplatků?

Dalšími hosty pořadu budou pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová spolu s Tomášem Lichovníkem, prezidentem Soudcovské unie ČR. Proberou např. vystupování jedné ze stran nejrůznějších sporů v médiích či možnost zařídit přímé televizní přenosy z jednání.

Posledním hostem bude dnes již bývalý ochránce práv Pavel Varvařovský, který se vzdal své funkce v závěru roku 2013. Divákům popíše i to, co všechno přijde ombudsmanovi tzv. na stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…