Sobotka bude jednat s policisty a zpravodajci o bezpečnosti v ČR

16.11.2015 6:42

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se dnes sejde se zástupci ministerstva vnitra, tajných služeb, policie a armády, aby vyhodnotili bezpečnostní situaci a přijatá opatření v zemi po pátečních teroristických útocích v Paříži. Už v sobotu policie posílila ostrahu některých objektů.

Sobotka bude jednat s policisty a zpravodajci o bezpečnosti v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

V sobotu vpodvečer se kvůli tragickým událostem ve Francii sešlo předsednictvo Bezpečnostní rady státu, jednání se účastnil i prezident Miloš Zeman. Sobotka po zasedání zopakoval, že české bezpečnostní složky nemají informace o tom, že by Česku hrozilo podobné nebezpečí jako Paříži. Policie ale posílila například ostrahu letišť a Pražského hradu. Účastníci jednání se shodli na nutnosti posílit ostrahu vnějších hranic Evropské unie. Členové bezpečnostní rady slíbili, že tento postoj budou prosazovat na jednáních v EU.

K pátečním teroristickým útokům v Paříži se přihlásil takzvaný Islámský stát. Krveprolití nepřežilo podle nedělních údajů 129 lidí, podle dostupných informací mezi nimi nejsou Češi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…