Sobotka nemusí být premiérem, zní už teď z ČSSD

27.10.2013 6:16

Sociální demokraté v předčasných volbách dosáhli neslavného vítězství s historicky nejnižším počtem hlasů od voličů. A už se začínají ozývat hlasy spolustraníků, kteří vyzývají předsedu Bohuslava Sobotku, aby z toho vyvodil patřičné důsledky. Premiérem by prý mohl být některý hejtman.

Sobotka nemusí být premiérem, zní už teď z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou

Člen ČSSD advokát Jiří Vyvadil na sociální síti Facebook vyjádřil názor, že Bohuslav Sobotka nemusí být premiérem. Nechť vyjednává o vládě, ale do pozice politicky nejsilnějšího muže v zemi by měl místo něj usednout Michal Hašek nebo Jiří Zimola. Vyvadil v této souvislosti prohlašuje, že Bohuslava Sobotku vždy podporoval, ale členové ČSSD zřejmě očekávali poněkud silnější volební výsledky. Sobotka by na to měl podle advokátova názoru adekvátně zareagovat.

„To neznamená, aby rezignoval na funkci předsedy ČSSD, nechť vede vyjednávací jednání. To je v pořádku, ale nechť ČSSD zváží, zda nakonec nenavrhne na premiéra nějaké jiné jméno a ten návrh by Slávek Sobotka měl podat sám. To by bylo důstojné. Zimola, Hašek...“ píše Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …