Sobotka reaguje na Haška a spol.: Rusnokova vláda nic dobrého nepřinese

05.08.2013 13:53

Asociace krajů vyslyšela výzvu svého předsedy Michala Haška (ČSSD), postavila se za vyjádření důvěry vládě Jiřího Rusnoka a s tímto apelem se také obrací na poslance. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka však upozorňuje, že pozitivní změny může prosadit jen vláda, která vzešla z demokratických voleb.

Sobotka reaguje na Haška a spol.: Rusnokova vláda nic dobrého nepřinese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotka ve všem prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, podotýká, že ČSSD vítá změnu, k níž došlo po pádu pravicové vlády Petra Nečase ve vztahu ke krajům České republiky.

„Bývalý ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nechával kraje vyhladovět a snažil se, aby finančně zkolabovaly. Chceme, aby se lidem dobře žilo, proto je třeba přivítat, že nová vláda ukončí válku s kraji a pomůže řešit jejich problémy,“ uvedl. Tento aspekt je však prý jen jednou ze skutečností, kterou bude muset ČSSD při svém zítřejším rozhodování zohlednit.

Po pravicové vládě, která podle Sobotky svou politikou kraje poškodila, nyní prý totiž potřebuje země vládu, která bude mít dostatečnou sílu prosadit potřebné pozitivní změny. „Bohužel, současná vláda Rusnoka, která vznikla mimo Parlament a neopírá se o žádnou politickou stranu v Poslanecké sněmovně, takovou silou nedisponuje. ČSSD je proto nadále přesvědčena, že nejlepším řešením současné politické krize jsou rychlé nové volby,“ míní šéf sociálních demokratů. Pozitivní kroky totiž podle něj zvládne prosadit jen vláda, která vznikne na základě demokratických voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…