Sobotka v neděli pozval Zaorálka s Chovancem na oběd a řekl jim, že to asi zabalí. A zmínil čtyři možnosti řešení

13.06.2017 19:09

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka prý vážně uvažuje o svém konci v politice. Měl to říct svému místopředsedovi Milanu Chovancovi a ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi u nedělního oběda. Má prý také čtyři scénáře, co bude dál. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Sobotka v neděli pozval Zaorálka s Chovancem na oběd a řekl jim, že to asi zabalí. A zmínil čtyři možnosti řešení
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Zaorálek by se podle informací serveru měl stát volebním lídrem, první místopředseda strany by měl vést v případě Sobotkova odstoupení sociální demokracii. Mezi Sobotkovými scénáři odchodu z politiky je i možnost, že by se vzdal premiérského křesla, druhou krajností je však i to, že by neučinil žádnou změnu. O všem prý teprve přemýšlí. 

Rozhodnutí by mělo padnout na zítřejším grémiu. „O předvolební pozici sociální demokracie budeme ve středu večer hluboce a intenzivně jednat a veřejnost budeme po našem jednání informovat,“ řekl Sobotka.

Původní text ZDE.

Nejpravděpodobnější je pak varianta, že Sobotka zůstane premiérem, Zaorálek by byl oním volebním lídrem a Chovanec předsedou strany. Zaorálek prozatím spekulace odmítl. Ve hře je však prý i varianta, že by Sobotka nyní zůstal i volebním lídrem a předsedou strany, ale Zaorálek by byl kandidátem na příštího premiéra.  

K přemýšlení Sobotku zcela jistě dovedly propady preferencí, ke kterým u sociální demokrace dochází. V posledním zveřejněném průzkumu totiž byla ČSSD až čtvrtá za ANO, ODS a komunisty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…