Sobotka zašantročil byty OKD a Zaorálek je teď chce lidem vracet? Vtipálek. A pak nám Andrej Babiš vyprávěl o pamlskovém párku paní Valachové, co se nedá jíst

23.06.2017 10:03

REPORTÁŽ Smažené koblihy jsou podle Lubomíra Zaorálka nezdravé. Nejen to, v rozhovoru pro server Novinky.cz Zaorálek dokonce řekl, že kobliha je nepřítel, přičemž odkázal na svůj vlastní zdravotní stav s ohledem na problémový žlučník.

Sobotka zašantročil byty OKD a Zaorálek je teď chce lidem vracet? Vtipálek. A pak nám Andrej Babiš vyprávěl o pamlskovém párku paní Valachové, co se nedá jíst
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Andrej Babiš v pražském Kongresovém centru

Voliči by nicméně podle Zaorálka měli před koblihami upřednostnit raději pomeranče. Ty jsou totiž podle volebního lídra nejen zdravější, ale zároveň i oranžové. Vzhledem k tomu, že oranžová je oficiální barvou ČSSD a právě smažený koblih je doménou šéfa ANO Andreje Babiše (má totiž ve zvyku je ve stanicích metra krátce před volbami rozdávat zdarma), mohou lidé podprahově Zaorálkův vzkaz číst zcela jasně. Nevolte Babiše a rozhodně si od něj neberte koblihu.

Jasný signál ale Zaorálek vyslal i Babišovi: další a konfrontační fáze předvolebního boje právě začala. ParlamentníListy.cz nelenily a oslovily Babiše, aby jim sdělil, co si o tomto tahu Lubomíra Zaorálka myslí.

„To je sice pravda, že pomeranče jsou zdravější,“ sdělil webu ParlamentníListy.cz Babiš při příležitosti představení své knihy „O čem sním, když náhodou spím“ v pražském Kongresovém centru.

„Ale hned si vzpomenu na pamlskovou vyhlášku paní Valachové, když jsem vydával loupáky v bufetu ve škole v Neratovicích. V rámci pamlskové vyhlášky jsem tam jedl pamlskový párek bez soli, který se nedá jíst. Naše děti by určitě měly jíst zdravě v rámci nějaké výchovy, je to na rodičích a zčásti na škole. Samozřejmě tomu rozumím, že pan Zaorálek zase hledá nějaké nepřátele. Asi by se ale měl poučit o tom, že strategie toho útočení na nás, jako měl pan Sobotka, nebyla úspěšná. Beru jeho výrok s nadsázkou jako takový komentář na zasmání,“ doplnil Babiš.  

„Pan Zaorálek je vtipálek. On je stále v nějaké dobré náladě. Mě zase pobavil, jak slíbil lidem, že jim chce vrátit byty OKD, co pan Sobotka zašantročil a nahrál to svým kámošům,“ sdělil Babiš ParlamentnímListům.cz na otázku, co si myslí o Zaorálkově nápadu, že by na prezidenta v blížících se volbách mohl kandidovat Bohuslav Sobotka.

„Mám z toho takový divný pocit, že se ta svatá trojice v ČSSD (Lubomír Zaorálek, Bohuslav Sobotka, Milan Chovanec – pozn. red.) neumí spolu domluvit,“ doplnil.

Babiš na dotaz ParlamentníchListů.cz okomentoval i názor hejtmanky Středočeského kraje za ANO Jaroslavy Pokorné Jermanové, že by ANO mělo podpořit prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana. „To je její názor. Myslím, že v rámci hnutí jsme se o tom na grémiu domluvili, že to budeme řešit po volbách a necháme to na vyjádření našich členů, kterého kandidáta by chtěli podpořit,“ uvedl Babiš.

Vztahy uvnitř vládní koalice mezi ANO a ČSSD jsou napjaté od rozpoutání nedávné vládní krize spojené s oznámením a následným stažením demise premiéra Bohuslava Sobotky. Sobotka tak podle svých slov reagoval na dluhopisovou aféru kolem Andreje Babiše a rovněž na kauzy unikllých nahrávek, na kterých Babiš hovořil s jedním z novinářů vydavatelství MAFRA ve smyslu politického využití jednotlivých článků. Vyústěním krize bylo odvolání Andreje Babiše z pozice ministra financí, ale rovněž i rošáda v rámci ČSSD z tohoto týdne. V jejím důsledku se novým volebním lídrem sociálních demokratů stal právě Lubomír Zaorálek.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…