Sobotku dnes v Bílém domě přijme viceprezident USA Biden

18.11.2014 6:28

Premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) dnes v Bílém domě přijme americký viceprezident Joe Biden. Na schůzce, o kterou česká diplomacie usilovala několik měsíců, by Sobotka s druhým mužem Spojených států rád diskutoval především o hospodářské a bezpečnostní spolupráci a také o prosazování lidských práv ve světě.

Sobotku dnes v Bílém domě přijme viceprezident USA Biden
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Sobotka českým novinářům v pondělí večer místního času řekl, že u posledního z témat nečeká nikterak kontroverzní debatu. Obě země jsou si podle něj v této oblasti velmi blízko. Uvedl také, že by se debata mohla stočit i na konflikt na Ukrajině.

Vedle amerického viceprezidenta se dnes Sobotka setká také s ministrem energetiky Ernestem Monizem. Dopoledne místního času navštíví washingtonské Muzeum holokaustu.

Čtyřdenní návštěvu Spojených států zahájil Sobotka v pondělí, kdy se zúčastnil slavnostního koncertu k 25. výročí 17. listopadu 1989, na kterém Česká filharmonie zahrála Smetanovu Vltavu a Dvořákovu Novosvětskou. Po koncertu se setkal s bývalou americkou ministryní zahraničí USA Madeleine Albrightovou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…