Sobotkův kabinet rozhodl, kdo bude superúředníkem

28.01.2015 14:15

Náměstkem ministra vnitra pro státní správu se stane Josef Postránecký, který nyní působí na Ministerstvu vnitra. Podle informací ČTK o tom rozhodla vláda. Kabinet dnes vybíral mezi třemi finalisty výběrového řízení. Třiapadesátiletý Postránecký je v současnosti ředitelem kanceláře náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy.

Sobotkův kabinet rozhodl, kdo bude superúředníkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sobotkova vláda v poslanecké sněmovně

Finalisté se už před jednáním vlády shodli na tom, že takzvaný superúředník by měl začít pracovat co nejdříve. Prioritou bude především vypsání výběrových řízení na státní tajemníky.

Ministři si dnes všechny finalisty vyslechli. Podle některých účastníků jednání ministři zkoušeli kandidáty mimo jiné pokládáním dotazů v angličtině, němčině i francouzštině.

Kromě Postráneckého ve finále byli také tajemnice třebíčského městského úřadu Simeona Zikmundová a ředitel strukturálních fondů na ministerstvu průmyslu Břetislav Grégr.

Životopis Josefa Postráneckého

Datum a místo narození: 26. června 1961, Mladá Boleslav

Vzdělání: Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze, obor ekonomická a regionální geografie (titul RNDr., 1984); postgraduální kurz v Bruselu (titul MPA, 1994)

Současná funkce: ředitel kanceláře náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy

Kariéra: vědecko-výzkumný pracovník v Ústavu prognózování ČSR (1985–1992, od 1991 Ústav pro hospodářskou politiku); odborný asistent na katedře veřejné správy a regionálního rozvoje Národohospodářské fakulty VŠE v Praze (1992–98); v roce 1998 působil jako poradce vicepremiéra pro hospodářskou politiku Pavla Mertlíka (ČSSD); následně jmenován vrchním ředitelem sekce regionální politiky a evropské integrace na Ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) a posléze ředitelem odboru koncepce regionálního rozvoje téhož ministerstva; v letech 2001 až 2006 byl náměstkem ministra vnitra pro reformu veřejné správy; v roce 2007 se vrátil na MMR jako ředitel odboru rozvoje a strategie regionální politiky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…