Miloš Zeman přijme nové velvyslance, mezi nimi i syna Kim Ir-sena

28.01.2015 14:08

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek převezme pověřovací listiny od pěti nových velvyslanců. Bude mezi nimi Kim Pchjong-il, syn severokorejského diktátora Kim Ir-sena, který nově povede pražskou severokorejskou ambasádu. ČTK to dnes sdělilo tiskové oddělení Pražského hradu.

Miloš Zeman přijme nové velvyslance, mezi nimi i syna Kim Ir-sena
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman v Chocni při setkání s občany

Kim Pchjong-il, nevlastní bratr Kim Čong-ila a strýc současného vládce KLDR Kim Čong-una, byl podle médií od konce 70. let v podstatě v exilu na různých diplomatických postech v Evropě, aby nemohl zasahovat do politiky v KLDR. U svého otce měl prý upadnout v nemilost kvůli svému nezávaznému stylu života. Média také spekulují, že díky velké fyzické podobnosti s otcem, kterého obyvatelé KLDR stále považují za poloboha, je pro severokorejskou vládu politickou hrozbou. Posledních 17 let byl velvyslancem v Polsku.

Zeman ve čtvrtek převezme pověřovací listiny také od dvou nových šéfů ambasád v Praze. Velvyslanectví Španělska povede Pedro Ibáňez-Martin a indonéské ambasádě bude šéfovat Aulia Rahman. Zemanovi předají pověřovací listiny také dva velvyslanci, kteří budou sídlit v Berlíně, a to bangladéšský ambasador Muhammad Alí Sorcar a velvyslanec Bahrajnského království Ibrahím Mahmúd Ahmad Abdulláh.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…