Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy také Onderku a Staňka

26.03.2018 21:26

Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy ČSSD kromě dříve schválených kandidátů nově také poslance Romana Onderku a poslance a olomouckého primátora Antonína Staňka. Rozhodl o tom dnes krajský výkonný výbor ČSSD. ČTK to řekl předseda krajské organizace ČSSD a poslanec Jan Birke. Řadové místopředsedy bude volit sjezd strany na svém pokračování dne 7. dubna v Hradci Králové.

Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy také Onderku a Staňka
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Současně krajský výkonný výbor dnes potvrdil lednové rozhodnutí krajské konference, která na řadové místopředsedy nominovala hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, starostku Kopidlna na Jičínsku Hanu Masákovou a lékaře z Hradce Králové Lubomíra Hejzlara.

Krajský výkonný výbor také přijal usnesení, že bude trvat na korespondenčním hlasování, tedy referendu, všech členů ČSSD o případném vstupu do vlády s hnutím ANO. Uspořádání závazného stranického referenda o vstupu do vlády s hnutím ANO schválili delegáti první části sjezdu 18. února.

Vedení ČSSD nyní vyjednává o podmínkách možné budoucí vlády s ANO. Po na úterý plánované schůzce předsedy ČSSD Jana Hamáčka a předsedy ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše by měla následovat jednání ve třech, tedy za přítomnosti komunistů, kteří jednají o tiché podpoře případné vlády. Dojednané podmínky případného vstupu do vlády s ANO bude ČSSD probírat na pokračování sjezdu 7. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…