Sociální demokracie stále nechce říci, jestli Altnerovi včas zaplatí 337 milionů

13.04.2016 10:52

Sociální demokracie stále nechce říct, jestli do čtvrteční půlnoci zaplatí 337 milionů korun svému bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi za jeho služby ve sporu o Lidový dům. Rozhodne prý ve čtvrtek. Pohledávku, o níž pravomocně rozhodl soud, strana neuznává. Novinářům to po ranním jednání grémia ČSSD řekl Jiří Chvojka, který stranu v případu mediálně zastupuje.

Sociální demokracie stále nechce říci, jestli Altnerovi včas zaplatí 337 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Dohodli jsme se, že vzhledem k tomu, že stále ještě přibývají exekuční příkazy, pohledávky dalších věřitelů, přihlašují se další věřitelé pana doktora Altnera, tak že tu lhůtu pro to řešení finanční jsme posunuli do zítra, kdy sdělíme, jakým způsobem budeme dál postupovat,“ řekl novinářům Chvojka.

Politici jednání nechtěli komentovat

Politici se k rannímu jednání zatím vyjadřovat nechtěli. Při příchodu většina z nich novinářům řekla, že neví, o čem přesně se bude jednat, a schůzku nechtěli komentovat ani poté. Podle Chvojky bylo jednání grémia především diskusí o možnostech, které nyní strana má.

O tom, kdo za situaci, která stranu značně finančně zatěžuje, nese zodpovědnost, se prý nedebatovalo. „Rozhodně se nehledají viníci, ale hledá se řešení té situace, protože ČSSD nadále tu pohledávku neuznává, takže se necítí nikdo vinen,“ konstatoval Chvojka.

Rozsudek strana považuje za nespravedlivý

Sociální demokracie, která již podala dovolání k Nejvyššímu soudu, se podle něj nadále bude snažit maximálně domoci svých práv takovým způsobem, aby se v žádném okamžiku nedostala do problémů se zákonem. Rozsudek městského soudu v Praze prý strana považuje za nespravedlivý a neoprávněný.

Rozsudek se stal pravomocným v pondělí, kdy si ho vyzvedl Altnerův zástupce Václav Veselý. Od té chvíle běží ČSSD třídenní lhůta na zaplacení. Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit částku 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5 734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…