Sociální demokraté z Plzeňského kraje proberou situaci ve straně

02.11.2013 6:05

Bouřlivými událostmi, které v posledním týdnu od voleb zmítají ČSSD, se budou dnes ve Volduchách na Rokycansku zabývat sociální demokraté z Plzeňského kraje. Sejde se zde rozšířený krajský výkonný výbor strany a další straníci, celkem až ke 150 lidem. Mimořádné setkání jim slíbil krajský šéf, místopředseda ČSSD, plzeňský hejtman a nově zvolený poslanec Milan Chovanec, který se po volbách dostal do centra dění ve straně.

Sociální demokraté z Plzeňského kraje proberou situaci ve straně
Foto: red
Popisek: Milan Chovanec

Bude jim mimo jiné vysvětlovat důvody svého jednání. Vedení krajské ČSSD mu už v úterý jednoznačně vyjádřilo podporu. Sejdou se i sociální demokraté na Vysočině, kteří ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku rovněž zhodnotí volební výsledek strany, dění v prvních dnech po volbách a zvolí nové vedení krajského výkonného výboru.

Chovanec při povolebním jednání předsednictva ČSSD hlasoval pro výzvu předsedovi Bohuslavu Sobotkovi k odstoupení. Následně se ocitl ve vyjednávacím týmu, který měl bez Sobotky jednat o povolebním uspořádání. Tým pak ale jako první spolu s Lubomírem Zaorálkem opustili. Chovanec také jako první veřejně přiznal, že se v den vyhlášení výsledků voleb účastnil schůzky špiček ČSSD s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Ostatní účastníci schůzky, Michal Hašek, Zdeněk Škromach, Jeroným Tejc a Jiří Zimola, dlouho účast i samotné konání schůzky popírali. Nakonec se dodatečně přiznali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…