Soud rozhodne, zda v kauze zneužití tajné služby připustí další důkazy

16.06.2016 6:08

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes po jednodenní přestávce pokračuje v projednávání kauzy zneužití Vojenského zpravodajství. Soudkyně Helena Králová by měla rozhodnout o tom, zda přistoupí na některé návrhy na doplnění dokazování, či zda vyzve státní zástupce a obhájce k závěrečným řečem. Obžalovaní zpravodajci i Jana Nečasová (dříve Nagyová) odmítají vinu. Hrozí jim až pětileté vězení.

Soud rozhodne, zda v kauze zneužití tajné služby připustí další důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Soud už provedl veškeré důkazy, jejichž opomenutí mu vyčetl odvolací senát. Státní zástupci navrhují, aby soudkyně ještě předvolala k doplnění výslechu důvěrnici Nagyové Marii Zlatohlávkovou, někdejší sekretářku premiéra Petra Nečase. Chtějí také, aby soudkyně přečetla dřívější výpověď zaměstnankyně Úřadu vlády ČR Aleny Hegrové, kterou Nagyová údajně nechala nezákonně sledovat stejně jako Nečasovu tehdejší manželku Radku.

Obhájci obžalovaných mají požadavků více. Navrhují dovyslechnout Nečase, který se své současné ženy Nagyové zastal už dříve. Dále chtějí přehrát odposlech mezi Nagyovou a obviněným zpravodajcem Janem Pohůnkem. Soud by si měl podle nich pozvat i operativce z Vojenského zpravodajství či znalce, který objasní vojenskou posloupnost při vydávání a předávání rozkazů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…