Soud v Bruselu udeřil na belgickou vládu: Musíte přijmout děti bojovníků z Islámského státu

12.12.2019 18:14

Bruselský soud nařídil vládě Belgie, aby ze syrského uprchlického tábora přijala deset dětí, které se narodily bojovníkům Islámského státu a jejich manželkám s belgickým občanstvím. Pokud tak vláda neučiní, bude čelit vysokým sankcím. Proti verdiktu se může odvolat.

Soud v Bruselu udeřil na belgickou vládu: Musíte přijmout děti bojovníků z Islámského státu
Foto: tan
Popisek: Ilustrační fotografie

Podle informací serveru Novinky.cz soud nařídil, že děti musejí být deportovány do Belgie do šesti týdnů. Deset dětí ve věku od sedmi měsíců do sedmi let se narodilo rodičům s belgickým občanstvím, kteří bojovali v řadách IS. Vláda podle nařízení soudu musí dětem zařídit potřebné doklady a přivézt je do Belgie, jinak zaplatí za každé dítě pokutu 5 000 eur (asi 127 000 korun) denně do doby, než budou přivezeny. Vláda se ale ještě může odvolat.

Podobný případ se odehrál v sousedním Nizozemsku. Tam soud také nařídil vládě, aby aktivně pomohla návratu téměř šedesáti dětí, které se narodily v Sýrii příslušnicím IS s nizozemským občanstvím. Původní návrh soudu počítal i s návratem matek, ale proti tomu se vláda odvolala a odvolací soud rozhodl o nutnosti repatriace pouze u dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…