Soutěž zrušit a vyhlásit znovu! V pražské koalici znovu vládne napětí

14.09.2019 20:35

Zdá se, že v pražské koalici nevládnou právě ideální vztahy. Před několika měsíci se členové koalice – Piráti, Praha sobě, TOP 09 a STAN – přeli o kontrolu prázdných bytů a jen pár dní uplynulo od debaty o zavedení mýta v hlavním městě. Ani nad jedním z témat nepanovala mezi koaličními partnery shoda. A teď je tu další spor...

Soutěž zrušit a vyhlásit znovu! V pražské koalici  znovu vládne napětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Členové pražské koalice se přou o to, zda by nebylo nejlepší zopakovat výběrové řízení na pronájem slavné pražské Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Sobotní MF Dnes napsala, že v srpnu byl v uzavřeném výběrovém řízení jako provozovatel vybrán Vinohradský pivovar.

Háček je v tom, že jedním z jeho menšinových akcionářů je Matěj Turek, který loni kandidoval na magistrát za koaliční Prahu sobě. Vzhledem k tomu, že případ má v gesci právě hnutí Praha sobě, existují jisté pochybnosti, zda je v pořádku, aby v uzavřeném výběrovém řízení zvítězila firma jakkoli spojená s pražskou koaliční stranou.

„Považuji za ideální tu soutěž zrušit a vyhlásit znovu. Ale je to na odpovědnosti Prahy sobě Jana Čižinského, která to má v gesci,“ řekl pro MF Dnes pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…