Spiknutí Kalouska a Sobotky! Všechno bylo připravené, píše Hájkův web

14.08.2013 11:08

TOP 09 se objala s ČSSD a spolu s komunisty prosazují předčasné volby. Místopředseda TOPky Miroslav Kalousek měl prý svůj aršík s podpisy pro vyvolání předčasných voleb připraven už několik týdnů, čekal jen na vhodnou příležitost. Na povolební spolupráci se svým přítelem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) jsou domluveni už dávno. To vše píše server Protiproud.

Spiknutí Kalouska a Sobotky! Všechno bylo připravené, píše Hájkův web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Bohuslav Sobotka v OVM diskutovali o zbavení imunity Vlasty Parkanové

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petr Gazdík po nevyslovení důvěry vládě Jiřího Rusnoka u řečnického pultu pronesl, že poslanci TOP 09 podpoří konání předčasných voleb. Na důkaz ukázal připravený podpisový arch a podle autora komentáře píšícího pro server Protiproud pod pseudonymem Václav Danda předvedl, že šlo o předem připravený a dlouho chystaný krok, kterým se TOP 09 snaží zachránit a znovuoživit poslední zbytky dohasínající popularity Karla Schwarzenberga z prezidentské kampaně.

  • Celý článek na webu Protiproud čtěte ZDE.

Faktickým hybatelem celého projektu je prý Miroslav Kalousek, který velmi rychle zjistil, že lepší záminka pro rozpuštění sněmovny by se již nemusela opakovat. "Proto v době před hlasováním přišel Miroslav Kalousek se změnou postoje, a začal mluvit o nutnosti potvrzení koaliční 'stojedničky' – i když bylo každému jasné, že to s hlasováním o důvěře nijak nesouvisí," píše autor.

"Bylo zkrátka třeba vymyslet jakoukoliv záminku, při které by bylo možné sněmovnu rozpustit. To, že to nakonec bylo 100 a ne 101, je celkem nevýznamné a Kalousek s tím počítal. Proto divadelní představení s vyplněným archem podpisů," píše Danda na webu bývalého vicekancléře Petra Hájka Protiproud.

Objetí se Sobotkovou ČSSD

Největší radost z toho podle autora měl "politicky již polomrtvý" šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, pro kterého tento krok prý znamenal pokropení živou vodou. "Však také se ihned s Miroslavem Kalouskem objali a nešetřili vzájemnými úsměvy a sympatiemi. Na naší politické scéně snad není žádná dvojice, která by byla natolik spojena svými politickými zájmy jako Mirek se Slávkem," glosuje Danda.

A podobně prý funguje i spolupráce těchto dvou názorových proudů v Evropském parlamentu. "Je tedy nanejvýš úsměvné, když se TOP 09 dnes zaklíná tím, že v žádném případě nebude po volbách spolupracovat s ČSSD. Jistěže bude - a svou spolupráci budou odůvodňovat především proevropským směřováním a nezbytností vyvést po této trajektorii zemi z dlouhodobé krize," píše autor.

Kdo může zhatit jejich plány

Důležitou otázkou prý zůstává, jak se v této situaci zachová prezident Miloš Zeman, v jehož zájmu předčasné volby nejsou. A nesmíme zapomínat ani na voliče. "Není vůbec jisté, že tentokrát budou hrát média jednohlasně 'píseň o Schwarzenbergovi' a zmasírují veřejné mínění jako v prezidentské kampani. Nezapomeňme na to, že Andrej Babiš chce také do sněmovny. A že vlastní vydavatelství Mafra s jeho tištěnými i elektronickými médii," uzavírá Václav Danda pro magazín Protiproud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…