"Nejlínější ženská", Paroubek, Okamura a docent Čuba. Volby přinesou drsné souboje

14.08.2013 7:03

Předčasné volby do sněmovny by mohly přinést v některých krajích drsné souboje. Stranám na přípravu kampaně a výběr lídrů kandidátek nezbývá moc času, většina z nich tak sází na ostřílené matadory. Deník Blesk představil svým čtenářům stránku s výběrem nejzajímavějších soubojů vedoucích kandidátů politických stran.

"Nejlínější ženská", Paroubek, Okamura a docent Čuba. Volby přinesou drsné souboje
Foto: Petr Kupka
Popisek: Volební stánek ČSSD

Nejvíce faulů by podle Blesku mohl přinést souboj v Ústeckém kraji, kde se o hlasy voličů budou prát předseda LEV 21 Jiří Paroubek a ministryně spravedlnosti Marie Benešová za ČSSD. Benešovou její protivník dříve označil za "nejlínější ženskou, kterou v životě potkal" a za "starou manipulátorku". Poslankyně kontrovala tím, že Paroubkova vláda prakticky zlikvidovala justici.

ODS proti ČSSD

Ostrý souboj by mohl proběhnout i v Plzeňském kraji. Kandidát ODS Jiří Pospíšil nemůže sociálnímu demokratovi Milanu Chovanci zapomenout, že ho připravil o hejtmanské křeslo. Ačkoli ho na počet hlasů porazil, Chovanec se lépe dokázal dohodnout s ostatními stranami.

Silný kalibr je nasazen také v Jihočeském kraji, kde proti úřadujícímu předsedovi ODS Martinu Kubovi stane poslanec ČSSD a herec Vítězslav Jandák. Ten o ODS říká, že se plácá v bezradnosti a je spjatá s kmotry.

Velkou kritiku od svého soupeře může pravděpodobně čekat i Michal Hašek z ČSSD. Pokud bude kandidát ODS Pavel Blažek využívat rétoriku strany, uslyšíme, že Hašek bude prosazovat společnou socialistickou politiku zemanovců, ČSSD a možná i komunistů.

Zemanovci

Těžkou váhu chce nasadit SPOZ ve Zlínském kraji. Pokud se straně podaří přemluvit tvůrce legendárního slušovického družstva Františka Čubu, bude mít senátor Tomio Okamura, kandidující za své hnutí Úsvit, silného konkurenta.

Moravskoslezský kraj, tradiční baštu sociální demokracie, by mohl uchvátit ministr vnitra Martin Pecina coby případný trumf zemanovců. Mohl by totiž připravit o vítězství ČSSD v čele s Lubomírem Zaorálkem, spekuluje Blesk.

Nejvíce by zemanovce prý bolela prohra na Olomoucku, kde proti komunistickému kandidátovi Alexandru Černému možná nasadí místopředsedu Martina Nejedlého. "Ropný magnát, kámoš Zemana a bývalý profesionální hráč volejbalu totiž nemá rád prohry," píše deník.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…