Spiknutí u vojenské policie. „Bradáčová svolila.“ Na Foltýna lezou věci

24.02.2023 10:16 | Ze sítí

Šéf inspekce vojenské policie Tomáše Voráč, který je stíhán kvůli nákupu odposlechové techniky ze zvláštních finančních fondů vojenské policie, byl ze své funkce odvelen. Kvůli postupu ve věci stíhání šéfa inspekce sboru Voráče před pár dny rezignoval náčelník vojenské policie Otakar Foltýn. Podle informací Ekonomického deníku v případu, který má dotáhnout do konce inspekce vojenské policie, figuruje vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Spiknutí u vojenské policie. „Bradáčová svolila.“ Na Foltýna lezou věci
Foto: Repro ČT24
Popisek: Vrchní státní zástupkyně v Praze, Lenka Bradáčová

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Za odchodem Foltýna ze sboru stojí skutečnost, že nepostavil mimo službu šéfa inspekce vojenské policie Tomáše Voráče, který je stíhán kvůli nákupu přístroje na ochranu proti odposlechu ze zvláštních fondů vojenské policie. Ten vedoucí představitelé před dvěma lety ihned použili k prověření prostor, ve kterých se pohybovali.

Konec Otakara Foltýna ve funkci bude v úterý 28. února řešit sněmovní výbor pro obranu. Očekává se dramatická diskuse, jelikož Otakar Foltýn podle informací Ekonomického deníku konec ve funkci nese těžko. Řadě lidí si měl stěžovat, že kdyby nerezignoval kvůli nerespektování předpisů sám, byl by stejně odvolán.

Šéf inspekce vojenské policie Tomáš Voráč, který čelí trestnímu stíhání kvůli nákupu zařízení na odhalování odposlechů, byl tento týden odvelen z funkce. Uzavření případu by si měla vzít pod svá křídla inspekce vojenské policie, jejímž vedením byl pověřen Martin Bečvář.

To však může ještě zkomplikovat zásah Vrchního státního zastupitelství v Praze, které by se mohlo pokusit účelově kauzu zastavit, jak Ekonomický deník upozornily zdroje z Vojenské policie. Tuto alternativu měl sám Otakar Foltýn zmiňovat.

„Sílí informace, že to lidé od Bradáčové chtějí účelově zastavit a případ překroutit jen do kázeňského postihu,“ zdůraznily zdroje Ekonomického deníku, kterým jde o zachování zákonného postupu a dodržování práva, ale obávají se, že by mohly být za své informace tvrdě ostrakizováni. Spekulace posílily i zdroje přímo ze státního zastupitelství.

Jednání Foltýna ohledně podezřelého nákupu zpravodajské techniky nejsou však podle informací od spolehlivých zdrojů jediným problémem. „Řeší se tam ještě jedna velmi hodně zvláštní věc, ale nechceme ji zatím prezentovat, protože v ní sehrává velmi zvláštní roli Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ uvedli informátoři Ekonomického deníku.

Podle těchto informací totiž pod Foltýnovým vedením vznikala ve vojenské policii spiklenecká buňka a to s tichým souhlasem vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové, jak potvrdily zdroje Ekonomickému deníku. V plánu bylo vytvoření malého utajovaného týmu, kam by mohlo státní zastupitelství účelově přidělovat kauzy. Více informací slibuje Ekonomický deník zveřejnit v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A zase paní Bradáčová., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Čert , 24.02.2023 10:26:37
Někde jsem četl, že si ji platí naše politická mafie. Kolik je na tom pravdy se velmi brzy ukáže. Jisté ale je, že tato osoba stojí za mnoha kauzami zametenými pod koberec.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …