Splním svou povinnost se zbraní v ruce, rozohnil se v rádiu Okamura

11.05.2015 18:35

Poslanec Tomio Okamura, který odešel z Úsvitu přímé demokracie a založil si stranu novou – Svoboda a přímá demokracie, zavítal do pondělní Kauzy dne na Rádiu Impuls. Vysvětloval, proč tolik obhajuje myšlenku vlastenectví, koho považuje za vlastizrádce, a nakonec oznámil, že je připraven bránit tuto zemi se zbraní v ruce. Pokud by ji ohrožovali například islamisté.

Splním svou povinnost se zbraní v ruce, rozohnil se v rádiu Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Lidé se mě často ptají, proč jsem takový patriot, a já to mám z Japonska, kde to hraje velkou roli. Když se národ umí semknout v těžkých chvílích, to hraje velkou roli a je mi velmi líto, že se ze slova patriot stala téměř nadávka,“ poznamenal Okamura. Proto se mu líbí hokejový šampionát pořádaný v České republice, neboť probouzí národní vzepětí.

Pokud jde o jeho odchod z Úsvitu, je mu to prý líto, ale už to nešlo jinak. V nové straně chce skutečně vybudovat širokou členskou základnu, což prý jeho někdejší političtí kolegové blokovali. Proč? „Protože 99 % příznivců našeho hnutí stálo za mnou,“ poznamenal. Kdyby se otevřela „členská stavidla“, pak by si „pučisté“ nemohli dovolit to, co si dovolili. V novém hnutí tedy konečně bude prosazovat přímou demokracii a národní zájmy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Obhajobu národních zájmů vidí především v odmítání imigrantů mířících do Česka. Europoslance, kteří hlasovali pro rezoluci o kvótách pro imigranty, označil za vlastizrádce. Český stát se podle jeho názoru musí postarat především o své lidi, seniory a další.

Nakonec se vyjádřil i k návštěvě prezidenta Zemana v Moskvě. Podle jeho názoru je dobře, že tam prezident jel, neboť za naše osvobození zaplatilo životem na 140 tisíc vojáků Sovětského svazu. Kromě toho to byli i Američané a Češi, ale Sovětů bylo zkrátka zdaleka nejvíce, za což je třeba jim poděkovat. A to bez ohledu na to, co se dnes děje na Ukrajině nebo se v Kremlu objeví severokorejský diktátor Kim Čong-un.

Kdyby snad naši vlast v budoucnu ohrožovali islamisté, Okamura je připraven splnit svou povinnost a bránit tuto zemi se zbraní v ruce. „A pánové, doufám, že bychom šli všichni, co tu jsme,“ uzavřel své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…