Spojenci od srpna zničili přes 3200 cílů Islámského státu

08.01.2015 7:06

Spojenecké letectvo od loňského srpna zasáhlo při útocích na pozice bojovníků Islámského státu v Iráku a Sýrii 3222 palebných cílů. Na tiskové konferenci to ve středu oznámil mluvčí Pentagonu. Zasažené objekty byly podle mluvčího Steva Warrena spíš zcela zničeny než jen poškozeny, protože údery letectva jsou prý mimořádně přesné.

Spojenci od srpna zničili přes 3200 cílů Islámského státu
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Spojenecké letouny podle Warrena zasáhly a pravděpodobně zničily 58 tanků, 184 bojových vozidel Humvee, 673 palebných postů džihádistů a 980 budov nebo kasáren. Do středečního rána podniklo letectvo 1676 bojových operací a vypálilo 4775 kusů munice, řekl mluvčí.

Pentagon podle agentury Reuters odmítá oznámit, jaký podíl výzbroje islamistů se spojencům podařilo zničit. Zveřejnění takového údaje by podle Warrena Islámskému státu umožnilo získat nežádoucí přehled o informacích, jimiž spojenci disponují.

Kromě amerického letectva se do úderů proti pozicím Islámského státu zapojily v Iráku stroje z Austrálie, Belgie, Británie, Dánska, Francie, Kanady a Nizozemska. V Sýrii útočí letouny z Bahrajnu, Jordánska, Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…