Stačí mi trošku se vyspat, tvrdí premiér Sobotka po nabitém týdnu

30.11.2015 15:45

Téměř týden na oficiální návštěvě Číny, kde se sešel mimo jiné s tamním prezidentem i premiérem. Hned po návratu a překonání časového posunu v sobotu zasedání vlády, které se protáhlo do pozdní noci. V neděli účast na summitu EU-Turecko a dnes klimatická konference v Paříži, jedna z největších akcí svého druhu všech dob. Takový je v posledním týdnu pracovní program českého premiéra Bohuslava Sobotky. Ten přesto tvrdí, že pracovní tempo snáší dobře.

Stačí mi trošku se vyspat, tvrdí premiér Sobotka po nabitém týdnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka v rozhovoru s ČTK ujistil, že nemá žádné tajné recepty, jak si udržet bdělost a kondici. Nehlídá si prý jídelníček, ani si nechodí ráno zaběhat, jak to dělával jeden z jeho předchůdců a nyní poradce Vladimír Špidla, který premiéra na pařížském summitu doprovází. "Jde jen o to najít si čas, aby člověk měl trochu zdravého spánku," tvrdí Sobotka.

Přestože prakticky nemá chvilku volného času, volné víkendy pro něj neexistují a je téměř stále na cestách, český premiér si na nadměrné pracovní vytížení z poslední doby nestěžuje.

"Musím říct, že to vyžaduje veškeré úsilí a veškerou koncentraci, zejména na orientaci mezi tématy, která se velmi často, rychle a radikálně mění," připustil Sobotka.

"Na jednu stranu tu byla spolupráce s Čínou, pak bezpečnostní situace v České republice, pak najednou Turecko a teď klimatický summit," připomněl Sobotka mimořádně nabitou agendu z posledního týdne.

"Snažil jsem se mezitím trošičku vyspat, abych teď mohl pokračovat v jednáních," zopakoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…