Stanjurův úder Babišovi: Jako kdyby nás policie preventivně odposlouchávala všechny

25.03.2015 19:33

Až budeme zase vládnout, elektronickou evidenci tržeb zrušíme. I tato slova padla z úst předsedy poslaneckého klubu ODS a exministra dopravy Zbyňka Stanjury ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls. Pár slov řekl také o modernizaci dálnice D1, výběru mýta a nakonec poslal vzkaz odpůrcům amerického konvoje projíždějícího Českem. Aspoň se prý ukazuje, kdo chce kam směřovat.

Stanjurův úder Babišovi: Jako kdyby nás policie preventivně odposlouchávala všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura zavítal do středeční Kauzy dne Rádia Impuls. Zostra se pustil do elektronické evidence tržeb. To je jako když občan mobilní telefon používá k páchání zločinů a policie by preventivně odposlouchávala všechny, aby případný zločin odhalila.

Takovýto nápad ale plně zapadá do plánů vlády. Premiér chce zvyšovat odvody pro živnostníky, každý měsíc se chystají kontrolní hlášení a tak podobně. Stanjura má za to, že na velkých daňových únicích, k nimž bezesporu dochází, se drobní živnostníci nepodílejí. "Ono už to tady bylo jednou. Už jednou ČSSD prosadila registrační pokladny, ale pak jsme začali vládnout my a zase jsme to zrušili. Tak to uděláme znovu,“ konstatoval Stanjura. Zákon hodlá ODS blokovat při třetím čtení zákona ve sněmovně.

Host býval také ministrem dopravy a jako znalec konstatoval, že modernizaci D1 lze kvalitní přípravou státu urychlit o jeden až dva roky. Pokud jde o mýto, Stanjura je přesvědčen, že se nestihne vypsat patřičný tendr a bude třeba prodlužovat stávající smlouvu s Kapschem.

Proti konvoji protestují lidé tesknící po roce 1968

Nakonec přidal pár slov i k průjezdu amerického konvoje Českem. "Já tomu vůbec nerozumím. Mám pocit, že proti průjezdu Američanů dnes protestují ti, kteří v roce 1968 vítali sovětské vojáky, ať už fyzicky nebo mentálně. Když se podíváme do pobaltských států, kde mají stejnou komunistickou zkušenost jako my, tak oni se k tomu konvoji staví úplně jinak. Já těm protestům opravdu nerozumím,“ prohlásil znovu Stanjura. Alespoň to prý ale české veřejnosti ukazuje, kdo chce Českou republiku vrátit pod kuratelu Moskvy a kdo vidí naši budoucnost po boku Západu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…