Starostové a hejtmani si polepší. Ministerstvo jim navrhuje zvýšit platy

31.01.2015 11:29

Na platech si polepší starostové i hejtmani. Návrh dává ke schválení vládě Ministerstvo vnitra. Od dubna by si tak podle serveru Týden.cz mohli polepšit i další obecní zastupitelé. Prý vzhledem ke zvýšení tarifů státních zaměstnanců chce vnitro obcím a krajům přidat na platech zastupitelů 3,5 procenta.

Starostové a hejtmani si polepší. Ministerstvo jim navrhuje zvýšit platy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová si chystá mikrofon

Vše je v rukou vlády, která musí návrh nejprve schválit. Pokud tak učiní, pak se podle propočtů serveru Týden.cz  zvýší měsíční odměna u uvolněných starostů, primátorů a hejtmanů o tisíc až 3500 korun. U náměstků primátorů a náměstků hejtmanů to pak má být o zhruba 740 až 3200 korun. Ve výsledku to znamená, že měsíční odměna uvolněných starostů a primátorů se v závislosti na počtu obyvatel obce a typu obce bude pohybovat v rozpětí cirka od 30 000 korun v nejmenších obcích do 96 000 korun například v Brně, kde je primátorem Petr Vokřál (ANO).

Primátor běžného statutárního města by prý měl nově každý měsíc pobírat plat ve výši 70 570 korun, starosta třítisícové obce by měl dosáhnout na měsíční odměnu ve výši 46 000 korun. Měsíční odměna primátorky Prahy Adriany Krnáčové bude cirka 101 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…