Starostové obcí z Litvínovska se sejdou s premiérem kvůli limitům

12.12.2013 6:18

Starostové měst a obcí z Litvínovska se dnes na Úřadu vlády sejdou s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem kvůli územním limitům těžby uhlí. Nesouhlasí s jejich prolomením, o němž uvažuje vláda a které podporují horničtí odboráři i prezident Miloš Zeman. Hlava státu však minulý týden v rozhovoru pro ČTK řekla, že konečné strategické rozhodnutí by měla učinit až nová vláda s politickým mandátem.

Starostové obcí z Litvínovska se sejdou s premiérem kvůli limitům
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Jednání s předsedou vlády se zúčastní starosta Litvínova Milan Šťovíček, starosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt, starosta obce Háje u Duchcova Karel Drašner a starosta Nové Vsi v Horách David Kádner, který je zároveň poslancem. Brífink s informacemi o výsledcích schůzky je naplánován na 14:00.

Limity těžby hnědého uhlí v severních Čechách byly stanoveny usnesením vlády v roce 1991. Zaručují městům a obcím, pod kterými leží uhlí, že nebudou kvůli těžbě zbourány. Zrušení limitů by postihlo především město Horní Jiřetín a jeho místní část Černice poblíž dolu ČSA, hrana těžební jámy by se dostala také jen pár set metrů od okraje Litvínova.



 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …