Sto padesát tisíc stran. Soud začne rozplétat Mosteckou uhelnou

01.05.2016 14:29

Kauza Mostecké uhelné společnosti je podle všeho v Česku došetřena. Teď je na tahu soud. Informuje o tom server České televize s tím, že ze společnosti byly vyvedeny asi tři miliardy korun. Soud toho bude mít hodně k pročtení, spis totiž čítá sto padesát tisíc stran.

Sto padesát tisíc stran. Soud začne rozplétat Mosteckou uhelnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

„Spis policejního vyšetřování údajného tunelování a podvodného ovládnutí Mostecké uhelné společnosti (MUS) se definitivně uzavírá. V květnu se má všech sedm obviněných včetně hlavního aktéra kauzy Antonína Koláčka s dokumentem seznámit. Česká část kauzy MUS tak nyní směřuje před soud, ve Švýcarsku už padly nepravomocné tresty,“ píše server. K soudu by mohlo dojít během dvou měsíců.

Manažeři MUS se budou zpovídat ze dvou podvodných machinací. Nejprve měli podvodně ovládnout firmu, a stát tak obrat o 1,6 miliardy korun. Po ovládnutí společnosti z ní měli vyvést tři miliardy korun. Popis skutků, jež jsou obžalovaným připisovány, vydal na 150 tisíc stran. Advokátka někdejších manažerů MUS Karolína Zelenková si v této souvislosti stěžuje, že dostala hodně málo času na prostudování tak obsáhlého materiálu.

„Na prostudování nám byly vyčleněny jen čtyři dny v úředních hodinách kromě pauzy na oběd,“ říká advokátka Zelenková. Mimoto se pozastavuje i nad tím, že majetek Antonína Koláčka a jeho kolegů byl v Česku zablokován. Diví se proč, když se celá kauza táhne už tolik let a pánové se prozatím nepokusili majetky nikam převést. Jde o majetek dosahující dvou miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…