Strana LIDEM má logo, vybrala ho ze stovky návrhů

22.06.2012 22:55

Nová strana vicepremiérky pro boj s korupcí Karolíny Peake už má své logo. Stranické materiály bude doplňovat "LIDEM" v podobě pěti stylizovaných barevných postav s černým nápisem Liberální demokraté.

Strana LIDEM má logo, vybrala ho ze stovky návrhů
Foto: LIDEM
Popisek: Nové logo strany LIDEM – liberální demokraté

Do soutěže o stranické logo, která byla vyhlášena 3. května, přišlo víc než sto návrhů. Zvítězil nápad devatenáctiletého studenta Jakuba Figury. "Logo působí laskavě a sympaticky. Právě takovou stranu chci postavit," uvedla k návrhu Peake v dnešní tiskové zprávě.

Svoboda i důstojné stáří

Strana chce stavět na slušnosti a svobodě jednotlivce. Podle nedávno zveřejněného programu bude prosazovat ekonomické a osobní svobody, úsporný stát nezatěžující občany, podporu důstojnému stáří či těm, kteří se bez vlastní viny dostali do tíživé situace. Dále chce strana snížit byrokratickou zátěž, podporovat poctivé podnikatele a investice do vzdělání, vědy, výzkumu a infrastruktury, uvádějí programové priority.

Strana vznikla odchodem Peake a části dalších politiků z Věcí veřejných, za které byli původně zvoleni do sněmovny. Odchod zdůvodnili svým nesouhlasem s politikou ultimát a konfrontací, kterou VV prosazovaly vůči svým koaličním partnerům. VV později vládní koalici opustily a přešly do opozice.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…