Střední Čechy ovládne levice, komunisté budou mít pod palcem krajský majetek

17.11.2012 7:40

Na středočeské krajské vládě se dohodla ČSSD a KSČM. Sociální demokraté znovu obsadí post hejtmana, rovněž pět náměstků a jednoho řadového radního. Na komunisty zbude jeden náměstek a tři radní.

Střední Čechy ovládne levice, komunisté budou mít pod palcem krajský majetek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednací sál osiřel..

„Odmítli jsme koaliční dohodu, navrhujeme jenom dohodu o spolupráci mezi kluby zastupitelů,“ ujistil předseda středočeské ČSSD Miloš Petera. Komunisté trvají na písemné dohodě, ČSSD s tím nemá problém.

Nakonec by podle České televize ČSSD měla na kraji řídit dopravu, životní prostředí, školství, regionální rozvoj a sociální oblast. Komunistům připadne oblast majetku, zdravotnictví, kultury a nový resort finanční kontroly. „S ohledem na to, jak byly rozdány karty ve volbách, jsme, myslím, dosáhli maxima. U ODS jsme neuspěli s možností menšinové vlády, takže nám nic jiného nezbylo,“ uvedl pro ČT Miloš Petera.

ČSSD původně usilovala o podporu jednobarevné menšinové rady s KSČM a ODS. Občanští demokraté se však nakonec rozhodli zůstat v opozici a komunisté trvali na místech v krajské radě. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…