Studentka zřejme povede zadluženou obec. Jiní nechtějí

07.04.2012 10:27

Teprve na sedmý pokus se povedlo sestavit kandidátku v zadlužené obci Prameny.

Studentka zřejme povede zadluženou obec. Jiní nechtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti právnické fakulty při přednášce Andreje Babiše

Obyvatelé pěti obcí během soboty volí své zastupitele. Patří k nim Prameny na Chebsku, které jsou bez zastupitelstva přes dva roky. Důvodem jsou desetimilionové dluhy obce kvůli neuskutečněnému projektu stáčírny minerálních vod. Až na sedmý pokus našla ve vesnici se zhruba 130 obyvateli odvahu pětice platných kandidátů v čele s pětadvacetiletou studentkou, kteří mají zvolení prakticky jisté.

Potřetí za dva roky musejí k volbám lidé v Alojzově na Prostějovsku, kde proti sobě stojí dvě konkurenční uskupení. Hlasování vyvolali svou rezignací zastupitelé sdružení kolem starosty Pavla Nohy, kteří loni v říjnu získali v pětičlenném zastupitelstvu jen dva mandáty.

Hlasovat se bude také v Čečkovicích na Havlíčkobrodsku, kde proti seskupení starosty Petra Hejduka stojí dvě nezávislé kandidátky. Stejný výběr mají v obci Střížovice na Kroměřížsku, kde místní uskupení ale vedou tři bývalí zastupitelé, kteří svou rezignací volby vyvolali. Jedinou osmičlennou kandidátku mají lidé ve vesničce Vodranty na Kutnohorsku, kde žije 76 obyvatel. Lidé hlasují od 07:00 do 22:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…