Svině zbořená! Kalousek zase provedl něco, za co ho příznivci Miloše Zemana budou nesnášet

10.04.2017 13:22

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se na svém facebookovém profilu pochlubil koupí sochy „Svině zbořená“ od umělce Vítězslava Netrvala. Jde o sochu zobrazující současného prezidenta Miloše Zemana, jež vzbudila mnohé reakce.

Svině zbořená! Kalousek zase provedl něco, za co ho příznivci Miloše Zemana budou nesnášet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Dovoluji si oznámit všem, kteří sochaři Vítězslavu Netrvalovi posílají výhrůžky smrtí za jeho dílo, které nazval ‚Svině zbořená‘, že hrdým kupcem originálu jsem já,“ poznamenal Kalousek na svém facebookovém profilu. Podle svých slov podporuje moderní angažované umění. I proto, jak říká, již před dvěma lety zakoupil obraz od akademického malíře Karla Švugera s názvem „Kunda z Lán“.

„V předvánočním čase obě tato originální díla vydražím v aukci, jejíž výtěžek bude věnován na volební konto kandidáta na prezidenta republiky, na kterého bychom mohli být hrdi,“ dodal Kalousek.

Celý příspěvek Miroslava Kalouska:

Anketa

Podporujete Donalda J. Trumpa? (Hlasování od 9.4.2017)

48%
52%
hlasovalo: 6966 lidí

Dovoluji si oznámit všem, kteří sochaři Vítězslavu Netrvalovi posílají výhružky smrtí za jeho dílo, které nazval „Svině zbořená“, že hrdým kupcem originálu jsem já.

Podporuji moderní angažované umění, proto jsem před dvěma lety zakoupil obraz od akademického malíře Karla Švugera s názvem „Kunda z Lán“.

V předvánočním čase obě tato originální díla vydražím v aukci, jejíž výtěžek bude věnován na volební konto kandidáta na prezidenta republiky, na kterého bychom mohli být hrdi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…