Sviní je víc. Trumpe, co to hýkáš? Asad vyhrává, proč by dělal chemický útok? Toto vyjádření přišlo od elitního člena „pražské kavárny“

16.04.2018 8:00

Marketingový expert a volební manažer Pirátů Jakub Horák se v noci vyjádřil k situaci v Sýrii. Kdyby 45. prezident USA Donald Trump rozuměl česky psaným textům, Horákovo vyjádření by se mu zřejmě ani trochu nelíbilo. Dozvěděl by se totiž, že hýká. Nadšení by ale zřejmě nebyli ani Rusové nebo prezident Miloš Zeman.

Sviní je víc. Trumpe, co to hýkáš? Asad vyhrává, proč by dělal chemický útok? Toto vyjádření přišlo od elitního člena „pražské kavárny“
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

„To, co hýká na Twitteru Donald Trump, je směšné. Ministr obrany Jim Mattis byl proti zásahu. Donald Trump nejsou Spojené státy, i když je momentálně reprezentuje,“ začal Jakub Horák zostra na sociální síti Facebook.

Anketa

Chcete, aby další pokus na sestavení vlády dostal opět Andrej Babiš?

56%
44%
hlasovalo: 9753 lidí

Američané mají podle mediálního experta, který pomohl k velkému volebnímu úspěchu Pirátům, na svém kontě jeden velký černý puntík. Na základě lži rozpoutali válku v Iráku a  destabilizovali celý region. Věřili, že liberální demokracie postupně zavládne i v této části světa, ale to byl hluboký omyl. V tomto regionu probíhá boj mezi stoupenci dvou odnoží islámu. Horák má však za to, že tady vlastně vůbec nejde o náboženství. Náboženství je jen záminkou obou skupin pro rozšiřování vlastního vlivu.

Podle Horáka mají ovšem máslo na hlavě i Rusové, kteří v minulosti opakovaně zablokovali rezoluci OSN, na základě které mohly být vyšetřeny minulé chemické útoky v Sýrii. Ruce od krve má taky syrský prezident Bašár Asad, byť je velmi nepravděpodobné, že by provedl chemický útok ve chvíli, kdy ve své válce vítězí a Američané uvažují o tom, že ze Sýrie odejdou.  

„Co chci říct, je, že si prostě musíme zvyknout na to, že v multipolárním světě je sviní zkrátka víc. Jak vidět, je to velmi složitá situace, nicméně celou situaci v Sýrii si budu komentovat i nadále po svém, nezávisle na tom, co o tom říkají Piráti nebo TOP 09, protože já jsem tady byl dřív než obě zmíněná seskupení, budu tady i potom a mám dost vlastního rozumu, abych k tomu zaujal vlastní postoj,“ zdůraznil Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…