Svobodný dal dohromady hodně, hodně čísel o muslimech. Není to nic hezkého

31.08.2015 12:07

Publicista Josef Zbořil zveřejnil na svém blogu výběr statistik ze zemí islámského světa a muslimských komunit. Muslimové z nich vycházejí jako negramotní extremisté, kteří se nerozpakují vztáhnout ruku na ženu, zotročovat a zabíjet se navzájem.

Svobodný dal dohromady hodně, hodně čísel o muslimech. Není to nic hezkého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Zbořil v úvodu svého výčtu poukazuje na to, že muslimové zatěžují sociální systémy evropských zemí a plní jejich věznice. V Dánsku prý sice tvoří 5 % populace, ale dostávají rovných 40 % výdajů na sociální zabezpečení. Ve Francii zase představují 12 % populace, ale dosahují 60 až 70 % všech vězňů ve francouzských věznicích.

Publicista dále uvádí, že muslimové se ve velkém podíleli a podílejí na obchodu s otroky. Mezi šestnáctým a devatenáctým stoletím údajně zajali a následně prodali do muslimského obchodu s otroky zhruba milion a čtvrt evropských bílých křesťanů. Ve středověku prý Arabové zotročili dvakrát tolik Afričanů, než kolik jich bylo přepraveno přes Atlantický oceán na americký kontinent. A v samotné Mauritánii či Súdánu v zotročování pokračují dodnes.

Celých 91 % všech zabití ze cti je dle Zbořila vykonáváno muslimy. Stejné procento jordánských vysokoškolských studentů kupříkladu schvaluje bití žen a mezi přijatelné důvody patří špatně uvařené jídlo. Turecko převyšuje Evropu a USA v případech násilí na ženách, kdy je 4 z 10 žen bito svými manžely a 4 z pěti žen na středním východě je sexuálně zneužito ve věku 3 až 6 let rodinným příslušníkem.

Zbořil také zjistil, že téměř 80 % mešit v USA káže protizápadní extrémismus a že více než 95 % všech sebevražedných bombových útoků provedených po celém světě je spácháno muslimy. Muslimové se navíc nerozpakují zabíjet mezi sebou. Od roku 1948 bylo v konfliktech zabito 11 milionů muslimů, přičemž 90 % z nich bylo zabito jinými muslimy a 0,3 až 0,9 % (z různých zdrojů 35 až 90 tisíc) jich bylo zabito v konfliktech s Izraelem.

Nelichotivě vyznívají pro muslimy i statistiky týkající se školství. Celosvětově šest z deseti muslimů stále ještě neumí číst (v porovnání s 2 z 10 lidí v „křesťanském světě“). V 57 zemích Organizace Islámské Spolupráce je 8,5 vědců/inženýrů/techniků na 1000 obyvatel, zatímco světový průměr činí 40,7 a pouze 8 % Egypťanů, 11 % Malajců a 22 % Turků souhlasí s Darwinovou teorií, že je nejpravděpodobnější nebo zcela jistě pravdivou.

Celý Zbořilův komentář, včetně statistického výčtu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…