Syrští teroristé jsou k ničemu, jsou líní a kradou boty. Takto se o nich rozepsal slavný souputník

18.09.2015 21:17

Se vskutku zajímavým postřehem britského džihádisty Omara Husseina ve službách Islámského státu dnes přišly Novinky.cz. Ten si totiž na svém blogu údajně postěžoval na své syrské kolegy a vyzval nové válečníky k tomu, aby se nepřipojovali k arabským jednotkám Islámského státu, ale k praporům utvořeným z Evropanů.

Syrští teroristé jsou k ničemu, jsou líní a kradou boty. Takto se o nich rozepsal slavný souputník
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Hussein je jedním z nejméně sedmi set Britů, kteří se podle odhadů vydali do svaté války v Sýrii, aby se zde přidali k islámským radikálům. O svých prožitcích si tento muž, kterého média přejmenovala na Džihádistu ze supermarketu, protože před odchodem do Sýrie prodával v obchodu Morrisons, píše pravidelný blog na internetu. Kromě toho, že na něm obhajuje nejrůznější masakry a inscenované popravy, se ale nedávno opřel do svých spolubojovníků.

Brit, jehož válečníci znají jako Abú Saída al-Britaního, totiž uvádí, že sice nechce zesměšňovat syrskou kulturu, ale Syřané jsou podle něj jako děti. „Kolegům kradou boty, jídlo nebo nabíječky do mobilů,“ napsal si na blog s tím, že jsou to navíc lenoši a bordeláři, kteří na cizince nedokážou necivět. Podle Husseina jsou navíc otravní, a tak je prý lepší, aby se ostatní džihádisté, kteří se chtějí z Evropy do války vypravit, hlásili raději k praporům složených z lidí z Británie, Francie a jiných evropských zemí.

Britský analytik specializující se na extremismus Charlie Winter je přesvědčen, že Hussein jen potvrzuje to, co už dříve uvedlo mnoho dezertérů od IS, a to, že mezi domácími džihádisty a bojovníky ze Západu panují rozdíly a neshody. „Bojovníci ze zahraničí požívají jiný standard. Dostanou lepší bydlení, více peněz, lepší jídlo. Je to něco jiného, než co oficiálně hlásá Islámský stát: že se každému dostane stejné péče a výhod a všichni si jsou rovni,“ komentoval Abú Saída al-Britaního Winter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…