TOP 09 dnes odstartovala volební kampaň. V Praze na ni chce dát až 12 milionů

09.09.2014 11:32

Kampaň před podzimními komunálními a senátními volbami dnes dopoledne v Praze odstartovala TOP 09. Předseda strany Karel Schwarzenberg uvedl, že pro stranu jsou klíčové právě komunální volby v Praze. Pochválil pražský magistrát, že se mu pod vedením primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) podařilo odstavit územní plánování od vlivu kmotrů. Zmínil také změnu smlouvy na dodávku tramvají. Nyní prý byla omezena jen na počet, který Praha skutečně potřebuje.

TOP 09 dnes odstartovala volební kampaň. V Praze na ni chce dát až 12 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Tomáš Hudeček

Letošní komunální volby jsou podle Schwarzenberga v Praze pro TOP 09 těžké, protože „na scénu přišel nový protivník s neomezenými penězi“. Tak to uvedl v narážce na Babišovo hnutí ANO.

Kalousek: Svádíme boj o charakter české demokracie

První místopředseda strany Miroslav Kalousek zopakoval svá dřívější tvrzení o tom, že TOP 09 svádí zápas o charakter demokracie v ČR. Připomněl, že v komunálních volbách jeho strana postavila více než 500 kandidátek.

Hudeček poukázal na místo, které si TOP 09 k zahájení kampaně vybrala - náplavku na břehu Vltavy. Primátor si pochválil, že náplavka je po jejích úpravách plná lidí, kteří si zde užívají chvíle volna. Hudeček se pochlubil také tím, že se mu v Praze podařilo nastartovat obrovské změny. „Zákulisní hráči přišli o svůj vliv, ušetřili jsme miliardy vypovídáním nevýhodných smluv,“ uvedl s tím, že se tak mohlo stát i díky odborníkům, kterými TOP 09 disponuje.

Praha má být bohaté a bezpečné město

Praha podle Hudečka musí být bohaté a bezpečné město, vstřícné k životu, aby v něm každý obyvatel rád bydlel. A aby zde chtěli bydlet i ti, kteří město navštíví.

Podle Hudečka je cílem dosáhnout takového volebního úspěchu, aby TOP 09 mohla být „hybnou silou koalice“. Předběžně se předpokládá, že na kampaň v Praze vynaloží TOP 09 10 až 12 milionů. To podle toho, kolik se podaří sehnat peněz. Schwarzenberg k tomu s nadsázkou dodal, že za úspěch bude považovat každý výsledek vyšší než 50 %. Naznačil také, že kandidáti TOP 09 budou opět zvát potenciální voliče na pivo. Sám prý bude v pražské kampani „v plném nasazení“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…