TOPáci se ukazují jako lidovci se špatným make-upem. Vydat Parkanovou, píší LN

09.07.2012 8:13

Na nejbližší sněmovní schůzi budou poslanci rozhodovat o vydání Vlasty Parkanové, která je obviněná policií za nákup předražených letounů CASA. Pro stranu TOP 09 znamená hlasování o osudu Parkanové zajímavé dilema.

TOPáci se ukazují jako lidovci se špatným make-upem. Vydat Parkanovou, píší LN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová

Vydat a znejistit spolustraníky, nebo nevydat a znechutit voliče, to je prý topácké dilema, píše ve svém sloupku pro Lidové noviny Martin Zvěřina. Část poslanců TOP 09 je prý postavena před zajímavou otázku: nakolik je rozhodnutí jejich kolegyně, které učinila na ministerstvu obrany za KDU-ČSL, problémem jejich strany?

Volič bude mít jasno

Podle Zvěřiny by si mohla TOP 09 nevydáním Parkanové pěkně "zavařit" u voličů. Pokud budou poslanci Parkanovou chránit před policejním stíháním, dají tak prý de facto najevo, že poslankyně je do případu namočená a její kolegové mají strach ji vydat. Pravda to být sice nemusí, nicméně většina voličů bude mít jasno. Rozhodnutí nevydat Parkanovou by mohlo mít pro stranu ještě větší negativní dopad v příštích volbách než některé nepopulární reformní kroky.

"Topáci se voličům ukazují jako lidovci se špatným make-upem. Třeba pan Kalousek spoléhá na sněmovní většinu, která populisticky političku vydá - a on si zachová tvář před věrnými lidovci. A na hlasování se zapomene," píše komentátor.

Dělení TOP 09

Poslanci TOP 09 nejsou v názoru na vydání Parkanové jednotní. Zatímco například Miroslav Kalousek, Karel Schwarzenberg nebo Jana Kaslová budou prý hlasovat rozhodně proti vydání Parkanové, někteří jejich straničtí kolegové jednoznačné stanovisko nemají.

"Já budu hlasovat podle toho, jaké doporučení dá mandátový výbor jako celek," řekl LN Petr Gazdík (STAN), který zároveň předpokládá, že hlasování TOP 09 nebude jednotné. "Není to závazné, každý náš poslanec může hlasovat podle svého svědomí," dodal Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…