Kalousek ostře k Nečasovi: Jsou to policejní provokace. Pravda se ukáže

04.07.2012 14:30

Sotva médii prolétla zpráva, že premiér Petr Nečas již ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi vytknul jeho telefonát policistovi a to v souvislosti s kauzou CASA, ParlamentníListy.cz již mají odezvu z druhé strany. Ministr Kalousek totiž vše pokládá za součást manipulace policie.

Kalousek ostře k Nečasovi: Jsou to policejní provokace. Pravda se ukáže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Pravda, a zřejmě nejen kolem kauzy CASA, podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) vyjde brzy najevo. Prý během několika týdnů se také veřejnost dozví, jak to bylo vlastně s jeho telefonátem vůči policistovi, jenž šetří údajně předražený nákup letounů CASA.

Celé vyjádření M. Kalouska ZDE

Premiér Petr Nečas (ODS) totiž až dnes řekl, že již v pondělí Kalouskovi tento telefonát vytkl. Ostatní ministry pak dnes na zasedání kabinetu varoval, že za podobný prohřešek by jim hrozilo odvolání. S Kalouskem ale Nečas považuje věc za ukončenou tím, že mu důrazně sdělil, že je jeho chování nepřijatelné.

„Já chápu pana premiéra, že si nepřeje, aby žádný z jeho ministrů komunikoval s provokatéry z řad policistů,“ reagoval na to pro ParlamentníListy.cz Kalousek.

„V každém případě tu páteční pomluvu, kterou jsem byl skandalizován, nepokládám za náhodu. Pokládám ji za součást manipulace, které se policie v tomto případě dopouští a příslušným způsobem také konám. Jsem přesvědčen, že pravda vyjde najevo během několika týdnů. Pravda v tomto případě skutečně nejde tajit dlouho,“ dodal.

Telefonát od Kalouska prozradil týdeník Respekt. Podle něj měl ministr financí sdělit vyšetřovateli, že "u policie skončil". Ministr jakýkoliv nátlak ale striktně odmítl s tím, že jde o sprostou pomluvu.

Vyšetřovatele pouze prý upozornil, že kauzu považuje za vykonstruovanou. Detektivovi podle svých slov sdělil, že žalobci posílá odborné stanovisko ministerstva financí, které zpochybňuje důvody policejního obvinění bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové  (TOP 09). Tu chce policie stíhat kvůli tomu, že nezadala posudek k nákupu letounů CASA. Podle stanoviska ministerstva financí nebyl takovýto posudek potřeba.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová, Ondřej Vaněk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…