Tahle vláda by gripeny řešit neměla, myslí si Dolejš

27.07.2012 21:53

Čtenář ParlamentníchListů.cz se ptá poslance KSČM Jiřího Dolejše na jeho názor, zda by měla vláda prodloužit pronájem stíhaček JAS 39-Gripen, koupit jiné, nebo zvolit úplně jiné řešení. Podle Dolejše by tuto otázku už neměla řešit současná vládní koalice.

Tahle vláda by gripeny řešit neměla, myslí si Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„Kauza nákupu či pronájmu letounů Grippen pochází už od předminulé vlády.  Pochybnosti kdo s kým proti čemu, nechť se samozřejmě vyšetřují. Zásadní problém ale už je v rozhodování strategickém,“ uvedl Dolejš. Podle něj je česká bezpečnostní doktrína naprosto nedořešená.

Dolejš uznává, že není na tuto otázku expert, proto odpovídá v širších souvislostech – bez dostatečně propracované strategie podle něj nebude mít Česká republika nikdy absolutní suverenitu.

„Aktuálně chybí peníze skoro na všechno - odklad rozhodování o vyzbrojení bojovými supersoniky má své sociálně ekonomické, politické i bezpečnostní souvislosti. Na takové rozhodnutí prostě není ČR připravena a pokračující ekonomická krize to rozhodně neusnadňuje. Tahle vláda by to už zjevně raději řešit neměla,“ napsal Dolejš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…