Tak nic, pane Faltýnku. Šéf VZP Kabátek zůstává

09.11.2020 13:02

Zdeněk Kabátek povede další čtyři roky největší českou pojišťovnu VZP. Rozhodla o tom v pondělí poslanecká Správní rada, ve které má největší zastoupení vládní hnutí ANO. Spekulovalo se přitom, že by se novým ředitelem mohl stát David Šmehlík, který se měl údajně účastnit vyšehradské schůzky Jaroslava Faltýnka (ANO) a odvolaného ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

Tak nic, pane Faltýnku. Šéf VZP Kabátek zůstává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitel VZP Zdeněk Kabátek

Podle spekulací mohl místo Kabátka získat jeho náměstek David Šmehlík, který má blízko právě k Jaroslavu Faltýnkovi. Šmehlík také působil jako poradce bývalého ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Podle nepotvrzených zpráv se měl Šmehlík účastnit schůzky na Vyšehradě, která zlomila vaz Romanu Prymulovi.

Anketa

Bude Joe Biden dobrý prezident USA?

10%
90%
hlasovalo: 10541 lidí

Šmehlík ale svou přítomnost popřel. „Jednoznačně odmítám spekulace o mé údajné účasti na této schůzce. Schůzky jsem se nezúčastnil, v době jejího konání jsem byl doma se svojí rodinou,“ řekl Šmehlík podle informací serveru TN.cz.

Správní radou byl nakonec za ředitele VZP zvolen již potřetí současný šéf Zdeněk Kabátek. V radě zasedá 30 členů, přičemž 10 jich volí vláda a zbylých 20 Poslanecká sněmovna. V radě má v současnosti nejvíce zástupců hnutí ANO, které má osm členů, tři zástupce má ODS, po dvou členech mají Piráti a SPD. ČSSD, KSČM, TOP 09, STAN a lidovci mají po jednom místě v radě.

Volba probíhá tajnou volbou a každý člen může navrhnout kandidáta. Vyhraje ten, který dostane 16 hlasů a splňuje tři základní podmínky – bezúhonnost, zdravotní způsobilost a dokončené vysokoškolské vzdělání. „Pan Kabátek pojišťovnu vede dobře, její ekonomika je zdravá, plány, které jsou udělány, jsou z pohledu správní i dozorčí rady dobré čili my nikoho dalšího navrhovat nebudeme,“ prohlásil k volbě místopředseda správní rady Bohuslav Svoboda (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…