Takhle je to mezi Babišem a Sobotkou, uvádí Erik Best

23.03.2015 13:26

Podle Erika Besta se Andrej Babiš ve vztahu se Sobotkou chová obdobně jako v devadesátých letech Miloš Zeman a Václav Klaus. Erik Best dospěl k tomuto závěru na základě vyjádření minulého prezidenta Václava Klause v Interview ČT.

Takhle je to mezi Babišem a Sobotkou, uvádí Erik Best
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

V Interview ČT se podle Erika Besta chytil Klaus do své vlastní pasti, jelikož popsal současný vztah mezi Babišem a Sobotkou. Tito dva se prý ve skutečnosti mají rádi a potřebují se, ale na veřejnosti „musí hrát divadýlko.“ Erik Best ve svém článku píše, že Klaus měl podobný vztah se Zemanem, když byli spolu v devadesátých letech součástí koaliční vlády. Best tak popsal tehdejší dění, kdy Zeman prý v rámci hry pro veřejnost obviňoval Klausova ministra financí Ivana Kočárníka, který prý napomáhal tunelovat banky společnosti PPF.

Dle Erika Besta se nyní schyluje k podobné situaci a je zde podobný vztah ve vládě. Andrej Babiš se podle Besta snaží „oprašovat privatizaci OKD“, kdykoliv jen potřebuje „hodit klacek pod nohy“ Bohuslavu Sobotkovi, nebo se tím snaží odvádět pozornost od svých vlastních problémů, kterými jsou podle Besta Skanska nebo Kapsch.

Celý text zde

Erik Best ve svém článku napsal, že prý nedávno Babiš o privatizaci OKD prohlásil, že to byl jeden z největších tunelů v České republice, avšak podle Besta se Babiš rozhodně nechystá tlačit Bohuslava Sobotku, či Zdeňka Bakalu k právní odpovědnosti. Erik Best to porovnal s Milošem Zemanem jakožto premiérem v devadesátých letech, kdy se také prý neměl k tomu, aby „přitáhl uzdu Petru Kellnerovi“.

V posledních dnech Erik Best upoutal pozornost veřejnosti svými prohlášeními pro ParlamentníListy.cz, kde prohlásil, že Česká republika jako člen Severoatlantické aliance sice odmítnout přejezd konvoje nemůže, ale podpora tohoto konvoje není nutná. Podle Besta se tak kromě demonstrace síly podporuje hlavně „západní informační válka“.   (Celý text zde)


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…