Tato slova pronesl Tomio Okamura těsně před schůzkou se Zemanem

12.04.2018 16:55

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) si přeje, aby co nejrychleji vznikla vláda. Novinářům to před schůzkou s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech řekl šéf SPD Tomio Okamura. Za přijatelný označil kabinet, který by podporoval program jeho hnutí. Za priority označil mimo jiné podporu pracujících, podmínění dávek či zvýšení důchodů včetně invalidních.

Tato slova pronesl Tomio Okamura těsně před schůzkou se Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura a Radim Fiala

Zeman se tento týden v Lánech sešel s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO), který ho informoval o konci vládních vyjednávání s ČSSD. Zeman mu doporučil, aby dál vyjednával s KSČM a SPD. Na další dny si prezident do Lán pozval jejich lídry, setkání s předsedou komunistů Vojtěchem Filipem absolvoval ve středu.

Okamura novinářům při příjezdu do Lán řekl, že se chce Zemana zeptat na jeho názor. "Pro nás je zcela přijatelná vláda, která bude podporovat program SPD," uvedl Okamura. Připomněl, že to by bylo v souladu s usnesením konference hnutí z loňského prosince. Jako další priority zmínil hmotnou odpovědnost a přímou volbu politiků či zákon o obecném referendu.

Předseda SPD si pochvaloval, že do Lán dostal pozvání, zatímco ostatní strany Zemana o schůzku žádají. Příští týden se Zemanem budou jednat na Hradě předsedové ODS Petr Fiala, Pirátů Ivan Bartoš a KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Okamura je nakloněn jednání o vládě. "Chceme, aby co nejrychleji vznikla vláda, lidé už jsou nervózní," uvedl. SPD by podle něj mohla být v rozdělené společnosti spojovacím prvkem.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…