Tejc: Vedení ČSSD bude řešit kontakty Hulinského s Janouškem

31.03.2012 14:30

Šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc v rozhovoru pro deník Právo tvrdí, že jeho strana nemá nic společného s tzv. pražskými kmotry. Z tajné nahrávky však vyplývá, že lobbista Roman Janoušek udržoval kontakty s poslancem sociální demokracie Petrem Hulinským.

Tejc: Vedení ČSSD bude řešit kontakty Hulinského s Janouškem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Tejc přiznává, že postavení vlivného zákonodárce jeho strany tato skutečnost komplikuje. V rozhovoru šéf poslanců sociální demokracie prozradil, že o kontaktech Hulinského s Janouškem bude jednat grémium ČSSD. "Určitě se ho budeme ptát, jestli s Janouškem někdy spolupracoval nebo s ním některé věci konzultoval," řekl Tejc Právu.

Na zmínku o tom, že zveřejněna byla údajně zatím pouhá část odposlechů, Tejc prohlásil, že jde o "čiré" spekulace. 

Aby byly vyvráceny, ČSSD prý navrhuje zveřejnění všech svazků týkajících se lobbistů, které má k dispozici BIS a vláda. V této souvislosti Tejc prohlásil, že nevidí důvod, proč by tyto informace měly být tajeny, pokud by mohly vnést světlo do dění v uplynulých letech.

Sociální demokracie podle jeho slov má zájem na tom, aby se vysvětlily všechny skandální kauzy. proto ve sněmovně nechtějí dlouhodobě blokovat činnost Komise pro kontrolu BIS. Trvají ale na tom, že by členem komise neměl být poslanec Věcí veřejných David Kádner s ohledem na to, že v minulosti pracoval pro bezpečnostní agenturu ABL.

Ředitel BIS Lang by měl komisi informovat o tom, zda kontrarozvědka měla k dispozici informace o pražských kmotrech a zda je poskytla ministerskému předsedovi.

Tejc zásadně odmítá možnost, že by poslanci ČSSD zablokovali činnost komise pro kontrolu BIS z obavy,  aby nevyšlo najevo, že služba sledovala i členy sociální demokracie. Tejc tvrdí, že ČSSD byla v době, které se odposlechy týkají, v opozici na pražské radnici. Z toho důvodu prý nemůže být ČSSD spojována s kmotry z Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…