Televizní duel Fischera a Zemana si nenechal ujít téměř milion diváků

05.01.2013 16:27

První prezidentský duel, v němž se na obrazovce Prima family utkali kandidáti Miloš Zeman a Jan Fischer, se těšil velkému zájmu diváků. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že televizní souboj sledovalo téměř milion diváků.

Televizní duel Fischera a Zemana si nenechal ujít téměř milion diváků
Foto: hns
Popisek: Jan Fischer versus Miloš Zeman

 

Průzkum ukazuje, že si páteční večerní duel nenechalo ujít 944 tisíc lidí, což představuje přes 22 % diváků, které mělo v daný čas zapnutou televizi. Zájem byl patrný i u diváků přímo v publiku, oba kandidáty přivítali hromovým potleskem a během debaty často pokřikovali a názory obou kandidátů nahlas komentovali.

Vzájemné rýpání a otázky na tělo

Fischer jako první uvedl důvody, proč by měl být prezident. Mluvil o tom, že chce do politiky navrátit slušnost a profesionalitu. Zeman si vypůjčil výrok spisovatele Jeana-Paula Sartra, že „pravda o tobě se stane skutečnou pravdou teprve tehdy, projde-li druhými. Občané musí posoudit, který z nás dvou je vhodnějším kandidátem“.

Došlo i na test, kdy každý z kandidátů položil tomu druhému otázku na tělo. „Proč jste neuvedl své členství v KSČ?“ zaryl Miloš Zeman do Fischera. „A proč vy se vracíte do politiky, když jste řekl, že nepůjdete?“ kontroval okamžitě Fischer.

Zeman působil klidněji

Oba pánové si prošli i jazykovou prověrku. Byli vybídnuti ke konverzaci s americkým novinářem, který léta studoval v Rusku. A zatímco angličtinu měli oba kandidáti na stejné úrovni, v ruštině významně převažoval Miloš Zeman.

Podle hodnocení politologů tento duel lépe zvládal Miloš Zeman, působil klidně a jeho argumentace byla přesvědčivější. Jana Fischera naopak hodnotí jako více emotivního účastníka debaty.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …