Ten boj proti Zemanovi je tak zoufalý, že ho snad organizuje Ovčáček, píše web. A hradní mluvčí...

30.04.2016 22:05

Prezidentovi odpůrci, kteří aktuálně hledají „Antizemana“, si podle serveru Mediahub.cz nepřipouštějí jednoduchou skutečnost. Miloš Zeman souzní s většinou obyvatel v názoru, který je pro ni momentálně nejdůležitější: žádní muslimští migranti do země. Všechny pokusy na něj útočit kvůli jiným tématům jsou neúčinné. Jednoduše většinu lidí nezajímají nebo je nepovažují za tak podstatné.

Ten boj proti Zemanovi je tak zoufalý, že ho snad organizuje Ovčáček, píše web. A hradní mluvčí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelná tisková konference mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka tentokráte ze znovuotevřeného kinosálu na Pražském hradě

„Jeden manažer mi nedávno řekl: ,Nesouhlasím většinou se Zemanem, volil jsem knížete, ale teď jsem nakonec rád, že tam je. Kvůli uprchlíkům,‘“ svěřil se redaktor serveru.

Dalším problémem mediálně-akademické opozice vůči Zemanovi je, že pohrdají vlastními spoluobčany, o jejichž hlasy se ale současně chtějí ucházet. Cílem volební kampaně je vyhrát volby. K tomu potřebujete voliče. „Jen naprostý trouba jim tedy dává najevo, že on je něco lepšího než oni. Jako takový Tomáš Halík, který se plete, když si myslí, že ‚typický Zemanův příznivec je důchodce s nostalgií po husákovské normalizaci‘,“ míní server.

Prezident prý zkušeně našel skupinu lidí, jež by ho stejně nevolila a která kromě sebe navzájem neoslovuje moc nikoho dalšího. Ukázal na ni a řekl: to jsou moji a vaši odpůrci. A lidé jako Tomáš Halík nebo týdeník Respekt se poslušně ozvou, kdykoli prezident něco pronese. Tím jen pomáhají šířit jeho slova dál, aniž mu mohou ublížit. Ve skutečnosti jsou mu připraveni pomoci, kdykoli to potřebuje. Prezident má tedy nosné aktuální téma, svoje voliče a neschopné soupeře.

Server připouští, že za dva roky může být poptávka po úplně jiných lidech, než je Miloš Zeman. Ten si ale zatím ze svých protivníků udělal loutkové divadlo, které vytáhne, kdykoli se zatouží pobavit. A člověka napadá, jako by tu „pražskou kavárnu“ řídil z dálky prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, tak aby u veřejnosti sbírala jeden minusový bod za druhým.

Celý text je ZDE.

Jiří Ovčáček mezitím čile glosuje některé zprávy médií. Například informaci serveru idnes.cz, který uvádí, že za ruského studenta Igora Ševcova, který byl zproštěn obžaloby z útoku na dům ministra obrany Martina Stropnického, ale má být vyhoštěn za natáčení sprejerství, se postavili někteří učitelé ze Západočeské univerzity a Univerzity Karlovy, na které Ševcov studuje obor etnologie. „Legitimizace levicového extremismu vysokoškolským prostředím. Mimořádně skandální, ale nepřekvapivé,“ okomentoval tuto zprávu Ovčáček.

Zaujala jej také další zpráva webu idnes.cz. A sice ta, že i když velkou část ukrajinského batalionu Ajdar tvoří intelektuálové, proslula tato dobrovolnická jednotka svou bojovností. Jeho členové si na své pověsti zakládají, horliví jsou ale zřejmě až příliš. Ajdar totiž čelí nařčením z toho, že se dopouštějí únosů, rabování a podle Amnesty International možná i válečných zločinů. Ovčáček k této zprávě připsal: „Intelektuálové tvoří nezanedbatelnou část batalionu Ajdar. V jednotce pojmenované po místní řece najdete umělce, studenty i vysokoškolské učitele.“

Prezidentův mluvčí glosoval také informaci serveru Echo24, že aktuální zpráva ministerstva vnitra o extremismu uvádí, že extremisté se snaží podkopat důvěryhodnost veřejnoprávních médií. Prý obviňují Českou televizi a Český rozhlas z „nepravdivého či zavádějícího informování veřejnosti“. „Nepřijatelné a demokracii ohrožující paušalizování,“ napsal Ovčáček k této zprávě.

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…