Terminátor je promazán, rýpal Kuba do řádícího Bárty

04.08.2013 13:59

Šestice předsedů sněmovních stran se sešla ve studiu České televize, aby čelila Otázkám Václava Moravce. Pouze ODS zastupoval Martin Kuba, který je sice prvním místopředsedou, ale předsedu jeho strana po rezignaci Petra Nečase postrádá. Na samém kraji stolu vedle sebe usedl Vít Bárta z Věcí veřejných a Karolína Peake, která předsedá odštěpené straně LIDEM. A nic si nedarovali.

Terminátor je promazán, rýpal Kuba do řádícího Bárty
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda VV Vít Bárta v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta ocenil vládu za odvolání generálního ředitele Českých drah Petra Žaludy. „Toho jsem chtěl odvolat, už když jsem působil na Ministerstvu dopravy,“ prozradil Bárta s tím, že u něj Žaluda měl mnoho černých puntíků.

Následně se Vít Bárta rozjel k velkému monologu, ve kterém zkritizoval řadu osob, které prý rozkrádají stát. Vláda s tím prý nedokáže nic dělat, ačkoliv vicepremiérka Peake neustále vykládá, co všechno prosadila.

„Měli jsme protikorupční strategii, kterou se Karolína Peake neustále zaštiťuje, ale ve skutečnosti z ní neprosadila vůbec nic,“ rýpl si Bárta do vedle sedící předsedkyně strany LIDEM, načež pokračoval v kritice kmotrů, kteří prý ovládají stát, ačkoliv on jim dokázal přistřihnout křídla.

„Moc jsem z těch výkřiků nerozuměla, a proti tomu jedinému, kterému jsem rozuměla, se musím ohradit,“ reagovala na něj Karolína Peake. Následoval výčet, co vše se jí z protikorupční strategie podařilo prosadit.

K Bártovu výstupu se po chvilce ještě vrátil místopředseda ODS Martin Kuba. „Zdá se, že terminátor VV už je zase promazán,“ rýpl si do Bárty. „Já myslím, že z těch výkřiků, koho by odvolal, musel lidem běhat mráz po zádech,“ řekl Kuba.

Bárta během jeho projevu začal hlasitě protestovat, načež se Kuba ohradil: „Nechte mě alespoň něco doříct, vy terminátore."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…